Teljesen lenyűgözte a nézőket az új Gyűrűk Ura-film nyitójelenete

Az első jeleneteket és képeket A Gyűrűk Ura: A Rohirrim háborúja című filmből az Annecy-i Animációs Fesztiválon mutatták be 2023. június 13-án.

Az új Középfölde-film a Hobbit és A Gyűrűk Ura eseményei előtt jóval (valószínűleg körülbelül 260 évvel) játszódó történetet mesél el Rohan népéről és a vadak elleni háborújukról, amely végül a Két toronyból ismert Helm szurdoknak adja majd a nevét.

A történet középpontjában Rohan akkori királya, Helm Hammerhand, fiai, Háma és Haleth, valamint lánya áll, akit J.R.R. Tolkien nem nevezett meg, de az animefilmben már a Hèra nevet viseli. Ő a War Of The Rohirrim főszereplője, mert - spoiler alert - ő az egyetlen, aki túléli a cselekményt, ahogy Phillipa Boyens, az eredeti trilógia társ-forgatókönyvírója, aki itt is újra közreműködik, az Annecy Fesztiválon fogalmazott.

A többi főszereplő Freca, a vadak vezére, aki a fiát, Wulfot akarja hozzáadni Hèrához. Freca maga is igényt tart Rohan trónjára, ezért egyesíteni akarja a két királyságot. Helm azonban nem lelkesedik ezért a javaslatért - így a tragédia borítékolható...

Az Annecy-i Animációs Fesztiválon összesen három nagyjelenetet mutattak be: A film nyitójelenete, amelyben a főszereplő Hèra mutatkozik be, amint lován egy hegyre lovagol, hogy megetessen egy nagy sast. Hèra állítólag "se nem bajba jutott hercegnő, se nem harcos".

Volt még egy párbeszédes jelenet Helm király tróntermében a férfiak és nők egyenlőtlen bánásmódjáról Rohanban, valamint egyfajta trailer a film nagy akciójeleneteivel - köztük olifánokkal, levágott karokkal és rengeteg lóval (ami egyébként sok gondot okozott a film animációs stábjának).

Mint arról többek között az AlloCiné és az amerikai Slash Film magazin is beszámolt, a bemutatott képek és jelenetek állítólag nagyon emlékeztetnek Peter Jackson A Gyűrűk Ura-trilógiájára. Nem utolsósorban emiatt lehetséges, hogy ezek az első képek lelkesedést váltottak ki a jelenlévő közönségből. A neten fellelhető reakciók is nagyon egyértelmű képet festenek.

@RafaelMotamayor például azt írja, hogy a film már most a 2024-es év legjobban várt filmjei közé tartozik és, hogy a bemutatott felvételek fantasztikusan néznek ki. És ami talán a legfontosabb: "100 százalékban olyan, mint az eredeti trilógia, miközben nagyon anime".

@RyanGrobins is azt írja, hogy a Gyűrűk ura és az anime kombinációja nagyon jól működött, és dicséri a nagyon hiteles karaktereket és cselekményhelyszíneket is: "Alig várom, hogy jövőre megnézzem a filmet a moziban".

Vannak azonban olyan elszigetelt hangok is, amelyek egyértelműen kevésbé lelkesek, ezt sem hallgathatjuk el. Míg a jelenlévők egy része a még mindig nagyon befejezetlen felvételek és az anime stílus miatt kételkedik, addig @MatteoSapin egyszerűen csak azt írja, hogy őt még nem győzte meg, mert valami másra számított.

Kenji Kamiyama rendező The Lord Of The Rings: War Of The Rohirrim című filmje 2024. április 11-én kerül a mozikba.