Új filmmel jelentkezett a Barátok, szerelmek, barbecue rendezője, Eric Lavaine. A Titkok és igazságok már a hazai mozikban!

Béatrice-nak hamarosan megjelenik legújabb könyve, ami nagy lelkesedéssel tölti el. A kötet, melyet nagy részben a saját élete inspirált, férje balesetét dolgozza fel. Frédéric mindig is életvidám, jóképű férfi volt, azonban a baleset következtében elvesztette a látását, és a viselkedése is gyökeresen megváltozott: semmit nem tart vissza, ami kikívánkozik belőle, ez pedig rendszerint kínos szituációkhoz vezet. A Bordeaux-ban élő házaspár az egyik nyáron barátaik társaságával Biarritzba indul vakációzni, ami egyúttal Béatrice könybemutatójának a helyszíne is. Miközben a barátok lelkesen forgatják a nő kötetét, megpróbálnak rájönni, kiket is rejtenek valójában a könyv szereplői. A kezdetben jókedélyű nyomozás azonban csakhamar komoly feszültségeket eredményez, egy ponton túl pedig kérdésessé válik, hogy vajon áthihalhatóak-e ezek az ellentétek a szeretet és a megbecsülés erejével...

A produkciót Bruno Lavaine és Barbara Halary-Lafond forgatókönyve alapján Eric Lavaine rendezte (Barátok, szerelmek, barbecue, Vissza a mamahotelbe), míg a főbb szerepeket José Garcia, Alexandra Lamy, Medi Sadoun, Michaël Youn, Anne Marivin, Guillaume Briat és Constance Gay alakítják.

Íme 6 tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Eric Lavaine nyolcadik egészestés filmjére a korábbitól eltérő technikai stábbal dolgozott. Korábbi állandó munkatársa, François Hernandez operatőr helyett ezúttal Antoine Roch-ra esett a választása, de lecserélte a rendezőasszisztensét is Mathilde Cavillan-ra.
  • Eric Lavaine rendező immáron harmadik alkalommal dolgozott együtt Alexandra Lamyval. A színésznő játszotta korábbi filmjei, a Vissza a mamahotelbe és a Te válassz! főszerepét is.
  • A film rendezője, Eric Lavaine személyesen is jól ismerte a sztori alapjául szolgáló könyv szerzőjét, Barbara Halary-Lafondot, akinek a férje egy lövöldözés következtében megvakult.
  • A Titkok és igazságok története Barbara Halary-Lafond önéletrajzi ihletettségű regényén alapszik.
  • A film összbevétele meghaladta az 5,5 millió dollárt.
  • A Titkok és hazugságokra 715 ezernél is több mozijegyet adtak el Franciaországban.

Hazai premierdátum: 2020.08.06.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: