TOP10: 3 sci-fi tarol most a magyar nézők körében, de van, ami még a Dűne 2-nél is felkapottabb (10. hét, 2024)

Valóságos sci-fi őrület lett úrrá a magyar filmrajongókon az elmúlt néhány napban. Ez elég jól látszik azon is, hogy mely filmek adatlapjaira kerestek rá olvasóink a legtöbben a mögöttünk hagyott héten. Ebből minden csütörtökön készítünk nektek egy tízes toplistát. Az e heti toplistán összesen négy sci-fi is szerepel: a Dűne, a Dűne: Második rész, A nyolcas kód - 2. rész és Az űrhajós.

Az élen azonban talán meglepetésre nem a Dűne: Második rész végzett, amely épp a mozikban tarol. Hanem A nyolcas kód – 2. rész. A film a 2019-es első rész egyenes folytatása, amely öt évvel annak eseményei után veszi fel a fonalat. Egy kislány szemtanúja lesz, ahogy az elvileg nem halálos rendőrségi robotkutya végez a bátyjával, ezért menekülnie kell. Az egyetlen segítsége a hozzá hasonlóan különleges képességekkel bíró Connor, akivel szembeszállnak a korrupt rendőrséggel.

A második legkeresettebb műsor sem a Dűne vagy a Dűne: Második rész volt, hanem Adam Sandler új filmje, Az űrhajós. Ebben egy cseh űrhajóst alakít, aki a naprendszer peremére repül, ott azonban találkozik egy ősrégi földönkívülivel, aki segítene neki megoldani az élete problémáit.

Bizony, a Dűne: Második rész csak a harmadik legkeresettebb film volt a héten. Sokak szerint, habár nem ér fel az első rész szintjére, méltó folytatás lett, amelyben olyan sztárok térnek vissza mint Timothée Chalamet, Zendaya, Javier Bardem vagy Josh Brolin.

A negyedik helyen az éppen nagyot menetelő Bajos csajok remake végzett, mögötte pedig a második rész miatt újra pörgő Dűne lett az ötödik. A hatodik legkeresettebb film egy magyar alkotás, a Lefkovicsék gyászolnak volt, mögötte pedig a Napóleon futott be a hetedik helyre.

A nyolcadik legkeresettebb ezúttal a Téli szünet volt, míg mögötte Liam Neeson legújabb akciófilmje, a Megtorlás/Elégtétel végzett a kilencedik helyen. Felfért még a toplistára A szabadság hangja is.

#10

69 A szabadság hangja  (2023)

(11) (4)

akció | dráma | életrajzi | krimi | thriller | történelmi

Telekom TVGO

Tim Ballard (Jim Caviezel) az Amerikai Egyesült Államok kormányának különleges ügynökeként dolgozik. A belbiztonsági minisztériumban a nemzetközi gyermek- és emberkereskedelem... több»

A szabadság hangja főszereplője a valóságban is létező Tim Ballard szövetségi ügynök, aki 12 éven keresztül nyomozott gyerekkereskedők és pedofilok után. Munkája rendkívül kimerítette mentálisan és lelkileg, és bármennyire sikeres akciókat hajtott végre, az elrabolt gyerekek nagy része nem került vissza a szüleihez. Ballard ezért nyugdíjazása előtt néhány hónappal felmondott, hogy Dél-Amerikába utazzon és hasonlóan elszánt emberekkel folytassa a gyerekek felkutatását. Az Operation Underground Railroad nevű szervezete 10 év alatt több ezer gyereket mentett meg és szintén több ezer emberkereskedőt tartóztatott le. A filmben egy testvérpár utáni nyomozását követjük végig, ami szélsőséges munkamódszerekre készítette az ügynököt.
#9

62 Megtorlás/Elégtétel  (2023)

(17) (5)

akció | dráma | kaland | krimi | thriller

Netflix | Telekom TVGO

A film egy sikeres Wall Street-i ügyvezető történetét követi nyomon, aki munkába menet felfedezi, hogy egy ismeretlen támadó bombát helyezett el az autójában. A nap folyamán egy... több»

A bankigazgató (Liam Neeson) épp autóval viszi gyerekeit az iskolába, amikor váratlan telefonhívást kap. A rejtélyes telefonáló azt állítja, ha a jármű megáll vagy bárki elhagyja az autót, az azonnal felrobban.
#8

86 Téli szünet  (2023)

(9) (5)

dráma | vígjáték

Paul Hunham tanárt (Paul Giamatti) senki sem kedveli, sem a diákjai, sem a kollégái, sem az igazgató, akik mindannyian idegesítőnek találják nagyképűségét és merevségét.... több»

Eljön a téli szünet, ám a jó nevű amerikai iskolából nem megy mindenki haza az ünnepekre. Tully, a jó eszű, ám különc és bajkeverő diák családi zűrök miatt. Mary, az iskola szakácsnője azért, mert egyetlen fiát gyászolja, aki nemrég esett el Vietnamban, és az iskola az utolsó hely, ahol együtt volt vele. Hunham, a történelemtanár pedig azért nem, mert az igazgató őt jelölte ki felvigyázónak az iskolában rekedtek mellé… Alexander Payne (Kerülőutak, Utódok) új, keserédes remekét már most klasszikusként emlegetik, nagy esélyese az idei díjkiosztó gáláknak, és két Arany Glóbuszt már el is nyert a legjobb férfi főszereplő (Paul Giamatti) és a legjobb női mellékszereplő (Da’Vine Joy Randolph) vígjáték kategóriájában.
#7

64 Napóleon  (2023)

(30) (12)

akció | dráma | életrajzi | háborús | történelmi

Apple TV+

Miközben a szívós és rátermett francia hadseregparancsnok, Bonaparte Napóleon (Joaquin Phoenix) gyakorlatilag pillanatok alatt Franciaország császárává emelkedik, egyúttal... több»

A semmiből jött, elképesztő elszántsággal kapaszkodott a hatalomba, mindent megszerzett, majd mindent elveszített. Napóleon (Joaquin Phoenix) rendkívüli életet élt, a nagy francia forradalom közkatonájából, a harcos forradalmárból uralkodó, egész Európa leigázója lett. És közben halálosan szerelmes volt Jozefinába (Vanessa Kirby), akit – mint az egész birodalmát – először meghódított, azután elveszített. Ridley Scott rendező a korábbi filmjeihez méltó nagyságú filmet készített: szemkápráztató látvánnyal, óriási tömegjelenetekkel és a nagy csaták lélegzetelállító életre keltésével tette feledhetetlenné a köztársaságpártinak induló, császárrá váló, és végül magányos száműzetésben meghaló férfi történetét.
#6

dráma

Mozikban

Lefkovics Tamás, az együttérző, de konok bokszedző az évek során egyre jobban elhidegült fiától, Ivántól. Iván, aki ortodox zsidó, Izraelben keresett menedéket az apjával... több»

Lefkovics Tamás, a nagyszívű, de konok bokszedző (Bezerédi Zoltán) viszonya annyira megromlott a fiával, Ivánnal (Szabó Kimmel Tamás), hogy évek óta nem beszélnek egymással. Iván Izraelbe menekült az apjával való konfliktus elől, ortodox zsidóként ott él és alapított családot, Budapestről csak az édesanyjával (Máhr Ágnes) tartja a kapcsolatot. Az anyuka váratlan halálakor Iván a hatéves kisfiával (Leo Gagel) hazatér, hogy a zsidó hagyományoknak megfelelően egyhetes gyászt, shivát üljenek a szülői házban. A két férfin keresztül két világ feszül egymásnak, aminek a tétje a család egyesülése.
#5

82 Dűne  (2021)

(72) (17)

akció | dráma | kaland | sci-fi

HBO Max | Telekom TVGO

Paul Atreides (Timothée Chalamet) egy zseniális és tehetséges fiatal férfi, aki hatalmas tettek véghez vitelére hivatott. Paulnak el kell utaznia az univerzum legveszélyesebb... több»

Paul Atreidesre (Timothée Chalamet) olyan sors vár, amelyet senki fel nem foghat: sem más, sem ő. A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában járunk. A királyságok az Arrakis bolygó feletti uralomért harcolnak, de a naprendszereken átívelő cselszövések, háborúk és politikai manőverek közepette van egy ember, aki talán békét hozhat az univerzumnak. De ehhez harcolnia kell. Ellenséges bolygók, fantasztikus tájak, különös lények és emberfölötti teljesítmények története ez. És két évszázados királyi ház, az Atreidesek és a Harkonnenek viszályáé. És egy szerelemé, amelyet egész hadseregek sem tehetnek semmissé. Valószínűleg ez 2020 legnagyobb szabású, legkülönlegesebb, legjobban várt filmje – amelyet jórészt Magyarországon forgattak. A Szárnyas fejvadász 2049, az Érkezés és a Sicario rendezője elképesztő szereplőgárda segítségével, két részben álmodta vászonra a kultikus sci-fi regényt.
#4

91 Bajos csajok  (2024)

(4) (7)

musical | vígjáték

A Mean Girls egy hamarosan bemutatásra kerülő amerikai musical, amelyet Arturo Perez Jr. és Samantha Jayne rendezett. A film az azonos című musical adaptációja, egyben a 2004-es... több»

Az új lányt, Cady Heront befogadja a tápláléklánc tetején lévő elit csapat, a menő csajok bandája, a „plasztikok”, vagyis az ármánykodó méhkirálynő, Regina George, és két alattvalója, Gretchen és Karen. Ám amikor Cady elköveti azt a gigantikus baklövést, hogy belezúg Regina expasijába, Aaron Samuelsbe, pillanatok alatt ő lesz a középpont Regina célkeresztjében. Cady megpróbálja legyőzni a csapat csúcsragadozóját számkivetett barátaival, Janisszel és Damiennel, és azt is meg kell tanulnia, hogyan maradjon hű saját magához, miközben próbál eligazodni a világ legveszélyesebb dzsungelében: a gimiben.
#3

78 Dűne: Második rész  (2024)

(40) (14)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Mozikban | Telekom TVGO

Egy messzi jövőben, amikor bolygóközi királyságok között oszlik meg a hatalom, két uralkodó dinasztia ádáz harcot vív az Arrakis bolygó feletti uralomért. E világon hatalmas... több»

A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában játszódó történetben két nagyhatalmú uralkodóház harcol az Arrakis bolygó feletti hatalomért, mert az ismert univerzumban egyedül az itteni végtelen sivatagban bányászható az a fűszer, amely lehetővé teszi a csillagközi utazást. A Harkonnenek ura kiirtatta az Atreides családot. De Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) megmenekült: a pusztaságban bujkál egy titokzatos, nomád nép, a fremenek között, ahol megismerkedik egy lánnyal, Csanival (Zendaya). Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, háborúba vezesse a hozzá hű seregeket. Döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét. Az univerzum sorsa múlik azon, hogy mit határoz: és végül olyan útra lép, amely megváltoztathatja azt a szörnyű jövőt, amelyet egyedül ő lát előre.
#2

51 Az űrhajós  (2024)

(17) (2)

dráma | kaland | sci-fi

Netflix

Az árva kisfiúként, nagyszüleinél nevelkedett Jakub Procházka mindenen és mindenkin túltesz, hogy ő legyen az első cseh űrhajós. több»

Az árva kisfiúként, nagyszüleinél nevelkedett Jakub Procházka mindenen és mindenkin túltesz, hogy ő legyen az első cseh űrhajós.
#1

akció | dráma | krimi

Netflix

Egy lány azért küzd, hogy a korrupt rendőrök igazságot szolgáltassanak meggyilkolt testvérének. A lány egy volt fegyenc és egykori társa segítségét kéri, azonban... több»

Egy lány azért küzd, hogy a korrupt rendőrök igazságot szolgáltassanak meggyilkolt testvérének. A lány egy volt fegyenc és egykori társa segítségét kéri, azonban szembekerülnek egy nagyra becsült és jól védett rendőrőrmesterrel.