TOP10: Egy felkavaró új sci-fi horror most a legnépszerűbb film a magyar nézők körében (47. hét, 2023)

Ezen a héten sem fosztunk meg titeket az egyik legizgalmasabb listánktól. Attól a tízes toplistától, amely azt összegzi, hogy Ti, kedves olvasók, mely filmekre voltatok a leginkább kíváncsiak. A mögöttünk hagyott héten is érdekesen alakult ez a lista, amelynek élén ezúttal egy horrorfilm végzett.

#10

72 Megfojtott virágok  (2023)

(31) (5)

dráma | krimi | misztikus | thriller | történelmi | western

Mozikban | Apple TV+

Az USA az 1920-as években. Oklahoma államban, az Osage Nemzet területén rengeteg olajat találtak, ami az ott élő indiánokat nagyon gazdaggá tette. De a fehér telepesek is a fekete... több»

A David Grann nagysikerű bestsellere alapján készült „Megfojtott virágok” az 1920-as évek Oklahomájában játszódik, és az olajból meggazdagodott oszázs indián nemzet tagjainak sorozatos meggyilkolását meséli el; egy sor olyan brutális bűneset krónikája, mely az amerikai bűnüldözés legsötétebb fejezete volt. Már nézhető a mozikban.
#9

horror

Telekom TVGO

Ki tudsz bírni öt éjszakát? A rémisztő horrorjátékjelenség hátborzongató filmes élménnyé alakul át a Blumhouse, a M3GAN, a Fekete telefon és A láthatatlan ember mögött... több»

Túl tudsz élni öt éjszakát? A félelmetes horrorjáték-jelenségből vérfagyasztó moziesemény lesz, mert a Blumhouse – a M3GAN, a Fekete telefon és a Láthatatlan ember mögött álló stúdió – felvarázsolja a FIVE NIGHTS AT FREDDY’S filmet a vászonra. A film egy zaklatott éjjeliőrt követ, aki dolgozni kezd a Freddy Fazbear’s Pizzánál. Miközben az első éjszakáját tölti az új munkahelyén, ráébred, hogy az éjszakai műszakot Freddy’snél nem lesz olyan könnyű túlélni. A szereplők Josh Hutcherson (Ultraman, az Éhezők viadala-sorozat), Elizabeth Lail (Te, Hirtelen 70), Piper Rubio (Holly & Ivy, Instabil), Kat Conner Sterling (Szellem van a házunkban, 9-1-1), valamint Mary Stuart Masterson (Rejtjelek, Sült zöld paradicsom) és Matthew Lillard (Cseles csajok, Sikoly). A FIVE NIGHTS AT FREDDY’S rendezője Emma Tammi (A szél, Blood Moon), az írói Scott Cawthon, Emma Tammi és Seth Cuddeback. A film ikonikus báb karaktereit a Jim Henson’s Creature Shop készíti. Már nézhető a mozikban.
#8

67 A gyilkos  (2023)

(20) (3)

akció | kaland | krimi

Netflix

Egy bérgyilkos súlyos lelki válságba kerül, amikor lelkiismeret furdalása támad, miközben ügyfelei továbbra is igényt tartanak a szolgálataira. több»

Egy bérgyilkos súlyos lelki válságba kerül, amikor lelkiismeret furdalása támad, miközben ügyfelei továbbra is igényt tartanak a szolgálataira. Már nézhető a Netflixen.
#7

62 Megtorlás/Elégtétel  (2023)

(17) (5)

akció | dráma | kaland | krimi | thriller

Netflix | Telekom TVGO

A film egy sikeres Wall Street-i ügyvezető történetét követi nyomon, aki munkába menet felfedezi, hogy egy ismeretlen támadó bombát helyezett el az autójában. A nap folyamán egy... több»

A bankigazgató épp autóval viszi gyerekeit az iskolába, amikor váratlan telefonhívást kap. A rejtélyes telefonáló azt állítja, ha a jármű megáll vagy bárki elhagyja az autót, az azonnal felrobban. Már nézhető a Telekom TVGO-n.
#6

61 Az Alkotó  (2023)

(36) (6)

akció | dráma | kaland | romantikus | sci-fi

Disney+ | Telekom TVGO

Egy háborús konfliktus közepette, amelyben az emberiség a mesterséges intelligencia erői ellen harcol, Joshuát (Washington), a különleges erők tapasztalt volt ügynökét az... több»

A jövőben háború dúl az emberek és a mesterséges intelligencia seregei között. Joshuát, a harcedzett, korábban a különleges erőknél szolgált ügynököt felesége eltűnése emészti, amikor azt a feladatot kapja, hogy derítse fel és ölje meg az Alkotót. Az Alkotó egy rejtőzködő, fejlett építész-MI, aminek újonnan kreált fegyvere képes lenne véget vetni a háborúnak – és az egész emberiség létezésének. Joshua válogatott csapatával az ellenséges vonalak mögé indul, az MI-uralta terület sötét mélyére… ahol felfedezi, hogy a világpusztító fegyver, amit meg kell semmisítenie, valójában egy gyermek formáját öltött mesterséges intelligencia.
#5

akció | dráma | háborús | kaland | sci-fi | thriller

Netflix

Az ifjú Coriolanus Snow az utolsó reménysugarat jelenti a korábban nagyra becsült Snow család számára, akik a Capitoliumban dúló háborút követően jelentős hanyatlást éltek... több»

Az ifjú Coriolanus Snow az utolsó reménysége az egykor büszke Snow családnak, akik kegyvesztetté váltak a háború utáni Capitoliumban. Hogy pozícióját biztosítsa, vonakodva bár, de vállalja az elszegényedett 12. körzet kiválasztottja, Lucy Gray Baird mentorának szerepét. Miután Lucy Gray elbűvöli Panem közönségét, Snow meglátja a lehetőséget mindkettejük sorsának megváltoztatására. Összefog Lucy Grayjel, hogy az esélyeket kedvező irányba fordíthassa, és innentől kezdve csak egy hajszálon függ mindaz, amiért addig dolgozott. A jó és a rossz ösztönei viaskodnak benne, miközben versenyt fut az idővel – s a verseny végén, ha túléli, az is kiderül, hogy énekesmadár vagy kígyó válik belőle. Már nézhető a mozikban.
#4

66 A lápkirály lánya  (2023)

(11) (4)

dráma | krimi | misztikus | thriller

Helena ideális életet él házastársával és lányukkal egy festői amerikai faluban. E festői homlokzat mögött azonban titkok rejtőznek, amelyek mind férje, mind a közösség... több»

Helena tökéletes életet él a férjével és a kislányával egy amerikai kisvárosban. De van néhány titka, amiről sem a férje, sem a körülötte élők nem tudnak – és az az idill, amit ennyi hazugság terhel, nem lehet tartós. Amikor két életfogytiglanra ítélt fogoly megszökik egy börtönből, kiderül, hogy a nő nem árva, ahogy eddig mondta. Évtizedekkel ezelőtt az anyját elrabolta egy férfi, és Amerikának arra a mocsaras területére hurcolta, ahol teljesen eltűnhetett vele a világ szeme elől. Helena ott született a rabságban, és tízéves volt, amikor az anyjának végre sikerült megszöknie vele. Ő azóta bujkál, nem akar tudni az apjáról, és nem akarja, hogy az tudjon róla. De nagyon sokszor gondol rá, és arra a szabadságra, amit a természet közelében a magáénak hitt. És érzi, hogy az apja most el fog jönni érte. Csak azt nem döntötte még el, hogy mit tesz majd, amikor szembetalálkoznak: harcba száll, vagy megszökik vele. Már nézhető a mozikban.
#3

58 Marvelek  (2023)

(25) (10)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Disney+ | Telekom TVGO

Marvel Kapitány, azaz Carol Danvers visszatér, a fenyegető veszéllyel szemben azonban ezúttal sem marad segítség nélkül, hiszen csatlakozik hozzá Monica Rambeau és Ms. Marvel.... több»

Carol Danvers, vagyis Marvel Kapitány visszaszerezte személyazonosságát a zsarnoki kree-ktől és bosszút állt a Legfőbb Intelligencián. Ám a nem várt következmények az univerzum destabilizációjának terhét rótták Carol vállaira. Miután kötelességteljesítés közben egy kree forradalmárhoz köthető, rendellenes féreglyukba kerül, képességei összekeverednek a Jersey Cityben élő, Marvel Kapitány-rajongó Kamala Khan, azaz Ms. Marvel képességeivel, illetve Carol elhidegült unokahúga, az asztronauta Monica Rambeau kapitány képességeivel. A szokatlan hármasnak meg kell tanulnia csapatként dolgozni, hogy Marvelekként megmentsék a világegyetemet. Már nézhető a mozikban.
#2

romantikus | vígjáték

Netflix

Történetünkben barátságok kerülnek próbatétel elé egy hivalkodó ünnepi hírlevél miatt. több»

Minden egy karácsonyi hírlevéllel indult. Charlotte úgy érzi, az ő családja a maga módján tökéletes, de a gimis barátnőjétől, Jackie-től kapott hírlevelek az őrületbe kergetik, mert azok alapján az ő családja máris bénának hat. De mennyi igazság van a túlzó dicsekvésekkel teli levelekben? Charlotte fogja a családot és utána jár! Már nézhető a Netflixen.
#1

41 Végtelen víztükör  (2023)

(7) (4)

horror | misztikus | sci-fi

SkyShowtime

James (Alexander Skarsgård) és Em (Cleopatra Coleman) egy elszigetelt szigeti üdülőhelyen töltik tökéletes vakációjukat, ahol érintetlen strandok, kivételes személyzet és... több»

Cronenberg fiának harmadik nagyjátékfilmje egy szürreális sci-fi-misztikus-bodyhorror, amit Magyarorzságon és Horvátorzságban forgattak. A sztori a korrupcióról, a társadalmi rétegek közti különbségekről, a kiváltságosok gátlástalanságáról, a hedonizmusról, az elszabadult ösztönökről, az alkotói válságról, továbbá egy defektes párkapcsolatról szól. Mindezek mellett, a főhős (Alexander Skarsgard) kemény indentitáskrízist él át már azelőtt, hogy „Tudom mit tettél tavaly nyáronnal" egybekötött rémálomba fordulna a vakációja. Már nézhető a SkyShowtime-on.