Bekövetkezett az, amitől tarthatott a Marvel: jókora bukásnak tűnik a Marvelek.

A film kiábrándítóan alacsony, mindössze 47 millió dollárral nyitott az első hétvégén 4030 moziban Észak-Amerikában, ami az MCU 15 éves történetének legalacsonyabb startját jelenti - írja a TheWrap. Még a 2008-as A hihetetlen Hulk is jobban teljesített a maga 55,4 millió dollárjával, de a DC legutóbbi filmje, a Flash – A Villám is erősebb nyitást produkált 55 millióval.

A közönség fogadtatása egyébként egyáltalán nem volt rossz, a Rotten Tomatoes-on 85%-os értékelést kapott a nézőktől, igaz, a kritikusoktól csak 62-t. Nálunk a mafabon a hazai nézők 80%-ra értékelték.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a film promóciós tevékenységét befolyásolhatta a nemrégiben befejeződött színész sztrájk is, amely ellehetetlenítette a film sztárjainak marketing tevékenységét, de hogy mennyivel lett volna jobb a helyzet egy erős kampánnyal, az már sosem derül ki.

A Marvelek már a hazai mozikban is látható.

58 Marvelek  (2023)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Marvel Kapitány, azaz Carol Danvers visszatér, a fenyegető veszéllyel szemben azonban ezúttal sem marad segítség nélkül, hiszen csatlakozik hozzá Monica Rambeau és Ms. Marvel.... több»