Az 1992-ben mozikba került Túl az óperencián nem igazán győzte meg sem a kritikusokat, sem pedig a nézőket. Noha Tom Cruise és Nicole Kidman akkoriban már igazi álompárnak számított Hollywoodban, sajnos a kémia a fenti filmben valamiért mégsem működött igazán az általuk megformált karakterek között.

Cruise és Kidman még a Mint a villám forgatásán ismerkedett meg egymással, a Túl az operencián pedig a második közös filmjüknek számít. A rendező, Ron Howard azonban annyira volt megelégedve az alakításaikkal, hogy egy egészen drasztikus megoldáshoz folyamodott.

A filmben látható egy jelenet, amelyben Joseph sérülten, eszméletlenül fekszik egy ágyban és csupán egy ágytál takarja a lágyékát. Shannon belopódzik a fiúhoz, a lány pedig nem tud ellenállni a kíváncsiságnak, és felemeli a tálat. A rendező azonban annyira nem találta hitelesnek Kidman reakcióját a filmben, hogy titokban megkérte Cruise-t, csakugyan ne viseljen semmilyen ruhadarabot sem a jelenetben, így minden reakció, amit láthatnak a nézők film fenti képsoraiban, valóságosak.

Nem ez az egyetlen feladat azonban, amellyel Kidman nehezen tudott megbirkózni. A film cselekménye Írország nyugati partvidékén játszódik. Hogy a film története minél hitelesebb legyen, a színészekkel külön logopédus foglalkozott a produkció előkészületei során, hogy minél jobban elsajátítsák az ír dialektust. Kidman és Cruise akcentusa azonban annyira távol áll az írtől, hogy a film sokkalta inkább egy vígjátéknak számít ebből a szempontból az ír közönség számára.

Bár tény, hogy a Túl az óperencián nem épp a páros legkiemelkedőbb közös filmje, a produkció annak idején egy Arany Málna-díjat is bezsebelt, mégis talán az egyik legszívhezszólóbb történet, amelyben valaha is láthatták őket a rajongók.