Sacha Baron Cohen visszahozza Ali G-t, azt az ellentmondásos karaktert, akivel a kilencvenes évek végén először híressé vált, mint humorista.

A komikus először 2021-ben az ausztráliai Sydneyben, a The Comedy Store-ban tartott titkos fellépése során támasztotta fel a Staines-ben élő rappert: "Csak fel akartam állni a színpadra, és hülyéskedni, hogy lássam, milyen lenne Ali G a közönséggel" - mondta akkor - "Nagyon jó móka volt."

A Variety úgy tudja, hogy Baron Cohen egy stand-up turnén dolgozik, amelyben Ali G is feltűnik majd. Egy Baron Cohenhez közeli forrás azonban határozottan cáfolta, hogy új film lenne készülőben, megjegyezve, hogy az író és színész szigorúan betartja a sztrájkszabályokat.

"SAG- és WGA-tagként író- és színésztársaival együtt támogatja a folyamatban lévő sztrájkot" - mondta a forrás a Variety-nek.

Ali G idén ünnepli 25. születésnapját, Baron Cohen először 1998-ban tűnt fel Ali G-ként a The 11 O'Clock Show című szkeccs-sorozatban, amelyet a brit Channel 4 csatorna sugárzott. A szkeccsek, amelyekben Ali G abszurd interjúkat készített közszereplőkkel, köztük politikusokkal és bírákkal, hamarosan a "fiatalság hangja" címet szerezték meg a komikusnak, a karakter pedig áttörő sikert aratott.

A 2000-es évek elején Baron Cohen önálló sorozatot készített Da Ali G Show címmel, amelyben a névadó karakterként tért vissza, valamint két új ál-újságírót is bemutatott: Borat, egy kazah riporter, aki láthatóan nem ismeri a Nyugatot, és az osztrák divattervező Brunot.

A sorozat három évadon át futott, az utolsó kettőt az HBO vette fel az Egyesült Államokban, és mindhárom szereplőnek saját spin-off filmje lett, köztük az Ali G Indahouse, a Bruno és a Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika.

2020-ban Borat feltámadt egy második játékfilm, a Borat utólagos mozifilm illetve 2021-ben is: Borat: VHS kazetta a Kazah Cenzúra és Körülmetélés Minisztéruma által „kvázi elfogadhatóságú”-ra minősített anyagokkal. Ezzel kimondhatjuk, hogy a színész legnépszerűbb karaktere az őrült kazah fickó. 

Hogy milyen lesz újra Ali G-vel találkozni? Sacha Baron Cohent ismerve egész biztosan parádés!

vígjáték

"Csigidicsá, te, figyuzzá, tesó, szavazzá' má' rám, jó, mer' ha paramentes képvisellő lennék, akkó' csumára nem lenne több anyagi gondod, mer' én a legtutibb anyagot... több»