A streaming-háborúk legújabb fordulójában a Netflix is beszállt a küzdelembe, bejelentve néhány rajongók által kedvelt tévéműsor megújítását.

Úgy tűnik, a Love, Death & Robots megmenekül a vágóhídtól, köszönhetően a közönségnek, amely a kezdetektől fogva rajongott az animációs sorozatért. A bejelentés ma reggel érkezett a közösségi médián keresztül, és a rajongók tömegesen reagáltak rá.

A Variety beszámolója szerint a Love, Death & Robots is visszatér a Netflixnél egy negyedik évaddal. A Deadpool rendezője, Tim Miller által készített animációs antológiasorozatnak lesz egy IV. évada az előfizetéses streaming szolgáltatáson, elsősorban a rajongóknak köszönhetően, akik hűek maradtak a sorozathoz. A komédia, sci-fi, horror és fantasy történetek elmesélésére kifejlesztett Love, Death & Robots a Netflixen 2019-es debütálása óta sikeresen fut.

A sorozat az eddigi három évad során különböző elbeszélői stílusokat és különböző mértékű animációt épített be, kifejezetten a nemzetközi nézőket kiszolgálva, akik szerettek olyan sorozatot nézni, amely a kultúrájukra és önérzetükre hat. A sorozat rajongói a közösségi médiában ma reggel tett bejelentés óta örömüket fejezték ki, hogya Love, Death & Robots visszatér egy negyedik évaddal.

A streamingszolgáltató talán a népszerű sorozat visszahozásával is keresi a módját, hogy a pozitív energiát tovább tartsa, és elterelje a figyelmet a pénzügyi gondjairól. A The Financial Times szerint a Netflixet a Disney letaszította a trónról, mint a streamingszolgáltatások listavezetője, ha az előfizetésekről van szó. A Disney+ sok új előfizetővel bővült, elsősorban a cég Huluval való társulása miatt. Emellett a Disney+ olyan filmek és tévésorozatok széles választékával büszkélkedhet, amelyekkel a Netflix kétségbeesetten próbál versenyezni, beleértve a Star Wars és a Marvel Cinematic Universe katalógusokat. Az MCU rajongói már nagyon várták az Amazon: Ügyvéd című film bemutatóját, amelynek főszereplői Tatiana Maslany és Mark Ruffalo. A She-Hulk: Attorney at Law/Amazon: Ügyvéd premierje augusztus 18-án lesz, amikor az MCU negyedik fázisa idén lezárul.

Egy olyan sorozat megújítása, mint a Love, Death & Robots azonban egyértelműen azt jelzi, hogy a Netflix talán hallgat a rajongói bázisára, és a nézők manapság magas elvárásai köré építi a sorozatot. A Collider beszámolója szerint az antológiasorozat a kritikusok és a közönség körében egyaránt sikert aratott, hiszen korábban számos díjra jelölték, és bemutatása óta 12 Primetime Emmy-díjat nyert. A sorozat animációs háttere ellenére a felnőtt közönségnek szól, és híres arról, hogy emojikat használ a sorozat leírására.