Újabb sztár érkezik Magyarországra - megvan, ki alakíjta a Dűne nemezisét

A Szárnyas fejvadász 2049 rendezője, Denis Villeneuve ismét nagy fába vágja a fejszéjét, és megint olyan alapanyaghoz nyúl, ami inkább megnehezíti a dolgát, mintsem megkönnyíti.

Villeneuve legújabb projektje Frank Herbert Dűne című regényének legújabb adaptációja. A sokáig megfilmesíthetetlennek tartott könyvből egyszer már készült egy nagyjátékfilm, a Dűne David Lynch rendezésében, amelyet kifejezetten ellentmondásosan fogadott a közönség.

Villeneuve feltett szándéka, hogy olyan mozgóképet készítsen a szövegből, amelyet az szerinte megérdemel, és már el is kezdte a szereplőválogatást.

A legújabb hírek szerint a filmre szánt történet főgonoszát Svédország egyik legkelendőbb kulturális exportcikke, Stellan Skarsgård alakítja majd, aki a forgatás miatt tavasszal Budapestre érkezik. Bizony – ez a film is itt készül majd, a sivatagi jeleneteket pedig Jordániában veszik majd fel. Skarsgard Harkonnen bárót, az Arrakis bolygó uralkodóját személyesíti majd meg a filmben, aki annyira gyűlöli az Atreides családot, hogy a galaxis császárával fog ellenük össze.

A történet középpontjában ugyanis Paul Atreides áll, akinek a családját ért támadás után a sivatagba kell menekülnie, ahol csak különleges képességeinek köszönhetően marad életben. Ott találkozik össze a Nomád népekkel, és válik egyfajta messiási vezetőjükké, aki aztán visszatér, hogy elfoglalja azt, ami megilleti.

Paul Atreides szerepét nem más kapta, mint Timothée Chalamet, aki az elmúlt években tömegével nyűgözi le a kritikusokat olyan filmekben nyújtott alakításával, mint a Szólíts a neveden vagy a Csodálatos fiú.

A film premierdátumáról még nincs hír – de az biztos, hogy a következő pár hónapban fokozott érdeklődésre számíthatnak majd az alkotók, elvégre már most igen illusztris társaság verődött össze a film kapcsán, és még jó sok szerep vár hozzáértő színészekre.