Újabb változás Ridley Scott Alien-filmje körül

Ridley Scott a semmiből ismét egy új címet dobott be.

Komolyan elkezdtünk benne kételkedni, hogy Ridley Scott vajon eldöntötte-e már mostanra, miféle filmet is szeretne forgatni. Szeptemberben kisebb meglepetésre napvilágot látott a hír, mely szerint a rendező a Prometheus  folytatását még inkább rá szeretné kötni az Alien franchsie-ra, ezért úgy döntött, megváltoztatja legújabb projektje címét Alien: Paradise Lost-ra. Ekkor derült ki az is, hogy a történetben előkerülnek majd A nyolcadik utas: a Halál xenomorfjai is.

A direktorral a Mentőexpedíció és következő filmje kapcsán készített interjút az IndieWire, melyben arról faggatta őt az újságíró, miként közelített a folytatáshoz.

A rendező elmondta, hogy a Mentőexpedíció előtt nagyon nehézkesen alakult a Prometheus 2 forgatókönyve, amikor felhívták, hogy van számára egy kész szkript, amit érdemes lenne megrendeznie. A történetet pedig innentől már ismerjük, a Matt Damon főszereplésével készült film hatalmas kritikai és közönségsiker lett.

Az interjú érdekessége, hogy Scott Alien: Covenant címen hivatkozott az Alien-előzményfilmre, azonban semmilyen kommentárt nem fűzött a névváltoztatáshoz. Az első változtatásánál még annyit mondott, hogy a Paradise Lost-ra John Milton azonos című műve (Elveszett paradicsom) alapján esett a választása, ugyanis párhuzamot lát a verse és készülő filmje között.

A magyarázat ezúttal tehát elmaradt, de hamarosan valószínűleg erről is többet fogunk tudni.

Az Alien: Covenant forgatása jövő februárban kezdődik meg. A premier xy-én esedékes.

http://www.mafab.hu/movies/prometheus-2-86823.html