Ben Affleck és Matt Damon újra üzleti partnerként társulnak az Artists Equity nevű, a RedBird Capital Partners által támogatott produkciós vállalkozással.

A Gerry Cardinale médiabefektető RedBird állítólag legalább 100 millió dollárt szán a vállalkozás finanszírozására. Affleck lesz a vezérigazgató, míg Damon a tartalomért felelős vezető. A vállalkozás célja egyébként, hogy “barátságos körülményeket biztosítsanak alkotó emberek számára”.

“Az Artists Equity Matt és az én régi szenvedélyemből született a történetmesélés művészete és a mi közös vágyunk, hogy segítsünk az alkotóknak megvalósítani elképzeléseiket, ahogyan azt szerencsésen meg is tettük egész életünk során. Az Artists Equityvel az a célunk, hogy egy olyan alkotókra összpontosító stúdiót hozzunk létre, amely a kereskedelmi forgalomban való közös részvétellel optimalizálni tudja a gyártási folyamatot” - jegyezte meg Ben Affleck egy hivatalos nyilatkoztaban.

Az Artists Equity első projektje már készül: egy egyelőre cím nélküli dráma, amelyet Affleck írt és rendezett a Nike népszerűvé vált Air Jordan sportcipőmárka születéséről. A filmben Damon alakítja a Nike vezetőjét, aki a Chicago Bulls szupersztárjával, Michael Jordannel kötött reklámszerződést. Az Artists Equity az Amazon Studios, a Skydance Sports és a Mandalay Pictures mellett vesz majd részt a gyártási folyamatban.

A partnerek elmondták, hogy az Artists Equity célja, hogy 2023-ban három projektet, és ezt követően évente legalább öt projektet hozzon ki. Affleck és Damon egyébként legutóbb Az utolsó párbaj című filmben szerepeltek együtt.

akció | dráma | történelmi

A 14. századi franciaországban két jóbarát, Jean de Carrouges és Jacques Le Gris egymás ellen fordul, miután Carrouges azzal gyanúsítja meg  Le Gris-t, hogy megerőszakolta a... több»