Uma Thurman nyilatkozata ismét felkorbácsolta a kedélyeketA kép forrása: nbcchicago.com

Uma Thurman hétvégén megjelent interjúja, amelyben beszámol Harvey Weinstein őrt ért zaklatásáról, és amelyben nem túl hízelgő képet fest Quentin Tarantinoról, sokaknál kicsapta a biztosítékot.

A Weinstein-botrány hónapok óta tartja sokkban az amerikai filmipart és a közvéleményt, és időről időre kerülnek elő újabb áldozatok, akik évekig hallgattak az őket ért sérelmekről. A botrány kirobbanások Thurman azt nyilatkozta, hogy még nem áll készen arra, hogy beszéljen - ő most látta elérkezettnek az időt.

Ám Weinstein mellett Taratinót sem tünteti fel túl jó színben a színésznő, aki jó pár alkalommal dolgozott együtt a rendezővel. A Kill Bill forgatása közben Tarantino minősíthetetlen módon viselkedett vele: belekényszerítette egy autós kaszkadőrjelenetbe, amit a színésznő csak kis híján úszott meg élve, és több maradandó sérüléssel járt. A baleset után Tarantino nem ismerte be, hogy hibázott volna, sőt, még durvábban is viselkedett a színészővel, mint előtte. A forgatások alatt arcon köpte és egy lánccal fojtogatta, ahogy az a filmbéle karakterrel is történik. 

A rendező még nem válaszolt a vádakra - ám Hollywood egy része igen. 

Jessica Chastain, Judd Apatow, Evan Rachel Wood és Asia Argento is felháborodásának adott hangot a közösségi médiában. Chastain szerint hatalmas probléma, hogy a filmipar még mindig az erőszakot használja fel arra, hogy egy nőből erős karaktert csináljon, és nem érti, hogy ez mikor vált elfogadott, normális szórakoztatássá.

Apatov azt hozta fel példának, hogy Tarantio akkor sem tett semmit, amikor Weinstein Daryl Hanna-val erőszakoskodott, most meg Polanskival forgat filmet.

Evan Rachel Wood is kiállt a színésznő mellett, akiről elmondta, hogy mindig hatalmas inspirációt jelentett számára. Asia Argentonak pedig eszébe sem jutott megválogatni a szavait: "Weinstein és Tarantino, micsoda páros! Egy sorozatos nemi erőszak-tevő és egy majdnem gyilkos. Egyáltalán nem játék, aminek ez a két undorító bűnöző  kitette Uma Thurmant a Kill Bill előtt és után. Az életét, a büszkeségét, a józanságát tették ki veszélynek. Égjetek el a pokolban, ti beteg f***ok." Illetve hozzátette: