Váratlan helyről merít a jövőben inspirációt a Star Wars, és ez jó hír

Kétség sem férhet hozzá, hogy a Star Wars franchise fontos mérföldkőhöz érkezett ezekben az években. Egyfelől kilenc film után végül csak pont került a Skywalker saga végére, másfelől pedig az új sorozatok és projektet lassan új mederbe terelhetik a franchise-t. Ez együtt jár azzal is, hogy a készítők új modellt követnének a jövőben, erről Kathleen Kennedy beszélt egy interjúban.

A Lucasfilms vezetője azt mondta, hogy az egész brand megérett egy nagy váltásra, már ami a gyártási folyamatokat illeti. A legutóbbi három mozi kétéves időközökkel követte egymást 2015 és 2019 között, ez pedig végig igen feszített, lényegében pihenést nélkülöző munkatempót követelt meg. Épp csak befejezték az egyik film utómunkálatait, máris kezdődtek a következő előkészületei.

Kennedy ezen szeretne változtatni és példának a James Bond franchise-t hozta fel. Mint ismert, a 007-es ügynök történetei jóval ritkábban követik egymást, olykor sok éves kihagyásokkal. Ez pedig azt is jelenti, hogy a mennyiség helyett a minőséget helyezik az előtérbe, mindegyik új James Bond film egy-egy külön esemény lehet a rajongók életében.

Ezt szeretnék lemásolni a Star Wars készítői is, mert így a stábról is lekerül a nyomás. Tulajdonképpen már át is álltak erre a rendszerre, hiszen négy év telt el a Star Wars: Skywalker kora óta és Kennedy állítása szerint 2025 előtt ne is nagyon számítsunk új mozira.

Ami biztos, hogy jelenleg is több projekt fut. Az egyik egy olyan történet, amely 25 ezer évvel az eddigi filmek előtt fog játszódni és az első Jediket állíthatja a középpontba. Egy másik pedig 15 évvel a Skywalker kora után mutatja meg, hogy miként éli életét Rey, aki épp új rendet próbál alapítani.