Több mint 10 évvel azelőtt, hogy J. K. Rowling megjelentette volna a kultikus saga első könyvét, már létezett egy másik ifjú hős, Harry Potter a mozikban.

1986-ban, azaz körülbelül 11 évvel a Harry Potter a bölcsek köve című könyv megjelenése előtt Angliában debütált a John Carl Buechler rendezésében készült Troll című film. Bár a történet főhőse, Harry Potter Jr. nem varázsló, a San Franciscóban élő fiatal srác egy csapásra egy varázslatos világba csöppen, ahol szemben találja magát a sötét erőkkel.

A film főszerepében ráadásul nem más, mint az a Noah Hathaway látható, aki a nagysikerű Végtelen történetben Atreyut alakította. Bár korábban felmerült, hogy Rowling csakugyan ebből a produkcióból merített volna inspirációt a saját története megalkotásához, a szerző mindezt elutasította, és erre csakugyan kicsi is lehet az esély.

A film további szerepeiben Shelley Hack, Brad Hall, Charles Band, June Lockhart, Julia Louis-Dreyfus és Michael Moriarty láthatók, csekkoljátok a Troll előzetesét lentebb!

72 Troll  (1986)

fantasy | horror | vígjáték

Harry Potter családjával egy San Francisco-i apartmanba költözik. A Torok nevű csúnya és gonosz troll kiveti hálóját a kis Wendyre, és egy másik dimenzióból kilépve... több»