Tim Burton rendezőt és a Netflixet azért támadják, mert úgy vélik, hogy a Wednesday című új sorozat szereposztása rasszista.

A sorozat a múlt héten mutatták be, és az első héten rögtön megdöntötte a Stranger Things 4. évadjának rekordják.

A szériát kritizálók most azt kifogásolták, hogy Joy Sunday fekete színésznő a Nevermore Akadémia gonosz diákját, Iman Marson fekete színész pedig egy zsarnokot és a korrupt polgármester fiát alakítja. A polgármester a Pilgrim World tulajdonosa is, ami ismét visszásnak hat egyesek szemében, mivel a múzeum a zarándokokat és a gyarmatosítókat ünnepli.

Burton képviselője, aki a sorozat rendezője és executive producere volt, visszautasította a kritikát, amikor a The Post szerdán megkereste.

"Nem továbbítok egy ilyen buta komment-kérést Timnek" - válaszolta Mike Simpson a WME-től.

"Azonban úgy tűnik, hogy a nyári időszámítás rasszista" - tette hozzá, mellékelve egy linket egy nemrég megjelent CNN-cikkhez, amely szerint a nyári időszámítás aránytalanul befolyásolja a kisebbségi közösségek alvását és egészségét.

A főszerepet egyébként Jenna Ortega (galériánkban) alakítja, aki magát "75 százalékban mexikói és 25 százalékban Puerto Ricóinak" tartja.

"Ne értsetek félre... imádom Jenna Ortegát és azt, hogy ő játssza Wednesdayt, de egy dolgot utálok ebben a sorozatban: miért tették MINDEN fekete embert szörnyű emberré ebben a sorozatban?" - tweetelte egy néző. "A Netflix nem látott ebben semmi rosszat? Utálom Tim Burton rasszista énjét."

Nem ez az első eset, hogy a színes bőrű színészekkel kapcsolatos kritikák érik Tim Burtont. 2016-ban a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei promóciója közben a sztár, Samuel L. Jackson azt találgatta, hogy ő az első fekete főszereplője egy Burton-filmnek.

84 Wednesday  (2022)

családi | fantasy | horror | krimi | vígjáték

Az Addams Family modernizált élőszereplős feldolgozása, melyből megismerhetjük Wednesday Addams fiatalkori éveit. A sorozat executive producere Tim Burton. több»