Az idei év meglehetősen rosszul indult Will Smith számára. A sztár nem kis botrányt kavart az idei Oscar-gálán, miután felpofozta Chris Rockot, az ezt követő hetekben pedig szinte mindenki azt gondolta, hogy Smith temetheti is a karrierjét.

Úgy tűnik viszont, hogy ezek a jóslatok egyelőre nem fognak beteljesülni, első nagyjátékfilmes rendezésére készül ugyanis a kétszeres Oscar-díjas Sharmeen Obaid-Chinoy, aki nemrégiben a Ms. Marvel című sorozattal ért el nagyobb sikert.

A Paramount Pictures égisze alatt készül ugyanis a Marcus Sakey nagysikerű regényének, a Brillliánsok adaptációja. A történet egy olyan jövőben játszódik, ahol a nem neurotípusos embereket  társadalom "torzszülöttekként" vagy "abnormálisokként" démonizál. Ezek az emberek egyedi adottságokkal rendelkeznek, sokan pedig úgy érzik, hogy ezzel veszélyt jelentenek az emberiségre.

Sakey által írt A Better World és Written in Fire című folytatásokból egyébként eddig közel 2 millió példányt adtak el.

Bár a projektről egyelőre nincsenek bővebb hivatalos információk, annyi bizonyos, hogy Will Smith már ott van a fedélzeten, amely valószínűleg jó hír is a számára, hiszen a már fentebb említett botrány óta nem dolgozik új produkción.