75 Aquaman  (2018)

Az utóbbi időben egyre több negatív felhang kísérte a legnagyobb képregényfilmeket, amely véleménye ráadásul a nem kisebb sztároktól hangoztak el, mint Martin Scorsese vagy épp Francis Ford Coppola.

Most azonban Willem Dafoe is elmondta, mi a problémája a fenti produkciókkal. Dafoe épp a Világítótorony promóján dolgozik, így talán nem is csoda, hogy az egyik interjú során szóba került az Aquaman, illetve a Pókember is.

Sam Raimi úgy készítette el azt a filmet, mintha egy picit független lenne, és hát akkoriban nem állt rendelkezésre olyan minőségű technológia, mint ma. Mára ez a műfaj szabályosan iparággá nőtte ki magát” – nyilatkozta a színész.

„Hatalmas mennyiségű pénzeket ölnek ezekbe a filmekbe, mivel ez a feltétele annak, hogy minél jobban meg lehessen küldeni akcióval. De nem akarok ebbe belemenni, mivel nem szeretnék abba a kézbe harapni sem, amellyel etettek korábban” – zárta le Dafoe.

A jövőben elkezdődhetnek az Aquaman 2 munkálatai, a film premierjére pedig várhatóan 2022. december 16-án kerülhet sor, ám egyelőre kérdéses, hogy maga Dafoe is visszatér-e a produkcióban.