Közösség

Vélemény:

71 Hulk

(2003)

Brutális és nyers, de mégis unalmas

Fekete Gandalf   2025.05.11 06:26
1

Ez a film olyan, mintha Bruce Banner lelki válságát egy másfél órás slow motion vívódásban akarnánk megérteni, miközben egy 4 méteres zöld fickó palacsintává csapkod tankokat. Szóval elég vegyes a szőlő. A látvány akkoriban tényleg odacsapott. CGI-ből annyi volt, hogy a vágó szerintem csak renderelés közben ivott kávét. Az akciók nyersek, mégsem vagányak, inkább valahogy steril minden. Bruce apakomplexusai, genetikai beütései és a fél filozófiai monológok... Hát, nem mondom, hogy ne próbálkozott Ang Lee, de azért ezt így Marvelnek eladni? Kicsit olyan, mint amikor dzsesszt játszanak egy gyerekszülinapi bulin. És igen fura az, hogy a film közben végig azt érzed, hogy történik valami fontos, de közben valahogy mégis unatkozol. Mint egy nagyon hosszú TED-előadás egy génlaborból, amit néha szétver a főhős, mert mérges. Szóval szép próbálkozás, értem én, hogy karakterdráma meg művészi ambíció, de Hulk nem Hamlet, hanem Hulk. Nem gondolkodni jártunk be a moziba, hanem, hogy a nagy zöld üvöltsön és csapjon le egy helikoptert. Ehelyett viszont kaptunk egy Hulkot, aki félórákat bámul a semmibe, miközben alatta nagyon drámai zene szól. Nem tudok megfoghatóbb szót használni erre, mint az "unalmas". Annyira karakteridegen, és annyira nem illeszkedik a cselekményhez, hogy beleunsz.