Közösség

Vélemény:

81 Az útvesztő

(2014)

Az útvesztő

putto   2015.12.29 13:18
0

Adott egy valóban jó ötlet, lehetőség (nem olvastam könyvben és még nem láttam a második részt), és ezt szépen el hanyagolták, úgy ahogy van. Kaptunk egy fantasy-akció-kaland valamit, gyerekekkel. Ez a másik bajom, mármint nem az, hogy gyerekek, hanem a színészi játék, ami úgy nagyjából, de konvergál a nullához.

Spoiler veszély:

A labirintus mint olyan, számomra egyáltalán nem lett kihasználva. A tisztás mint egy aréna elég egyértelmű helyszín, de ez szintén nem kapott semmi szerepet (a nyilvánvalón túl). Kevés volt a misztikum, kevés volt a rejtély, persze a végére feldobták, hogy hopp, ez az egész azért volt, mert Úristen, majd Ti megmentitek a földet. Köszi, de ez szánalmas lépés a második rész felvezetéséhez. Na de, ami idegesített, a gyerekek. Rendben, hogy gyerekek, meg biztos van/lesz rá magyarázat, de idegesítően bárgyú viselkedést produkálnak. 20 éveshez közeli fiatalok, akik úgy viselkednek mint a 12 évesek, kivéve 2-3 vezető szerepet kapott srácot (de leginkább ők is olyan tanácstalanok mint egy kisközség).

Most, hogy jól lehúztam az egészet, annyi a mentség, hogy nem 12, hanem 16 karikás a film.

Spoiler off:

Megfogom nézni a második részt, de nem készülök rá különösebben. Aki picit is komolyabbat vár egy átlagos popcorn mozitől, az ne fáradjon, csak ha nagyon unatkozik.

Szerintem..