Közösség

Vélemény:

87 A gépész

(2004)

Ki ez az ember? És mi lappang ott legbelül a fejében?

Erik Csok   2023.08.22 19:35
1

Nem is tudom, hol kezdjem, egy igazi remekmű ez a film! És igen, láttunk már hasonlót, viszont egy hatásos filmről beszélünk. A filmben alig vannak színek, szürkés, ami jól áll neki, és nyilván ezért is olyan nyomasztó, meg persze a zene miatt, ami szintén telitalálat! Misztikus, ez működik benne, és remek jelenetek követik egymást a film során, tényleg egy olyan film, amit őszintén szólva nem jó nézni (persze jó értelemben), annyira nyomaszt, és titokzatos. És persze szó nélkül nem mehetek el amellett, hogy Christian Bale, egyszerűen nincsenek szavak arra, amit tett ez az ember e film miatt. Félelmetes, és tényleg ezt szó szerint kell érteni, minden percben úgy tűnik, mintha az ember bármelyik percben összeeshetne, és a film végére már járni alig tud, nincs más szó erre, mint az, hogy ez az ember már itt és ekkor bebizonyította, hogy egy piszok jó színész, és hogy nagyon komolyan veszi a munkáját. És neki köszönhetjük részben azt, hogy nem jó nézni a filmet, az ő karaktere miatt. Nem tudni, mi van vele, azt sem tudni, mi lappang ott a feje legmélyén, és azt sem, hogy valójában akkor őrült-e, vagy sem. Hatásos a csavar a végén, nekem nagyon bejött, és én csak ajánlani tudom annak, aki kedveli a hasonló filmeket (pont mint én).