Közösség

Vélemény:

67 Mimic - A júdás faj

(1997)

Óriásrovarok, horror és Mira Sorvino

Jager   2024.07.17 19:30
2

Valahogy mindig szerettem ezt a filmet, és nemcsak azért, mert a szerintem gyönyörű Mira Sorvino az egyik kedvenc színésznőm, hanem mert tényleg izgalmas a Mimic alapsztorija. Tetszik Guillermo del Toro rendezése is, és szerintem van fantázia a film egészében. Adott egy járvány New Yorkban, melyet rovarok terjesztenek, így Dr. Susan Taylor (Mira Sorvino) kitenyészt egy mutáns rovartípust, a júdás fajt, mely elpusztítja a fertőzéseket okozó rovarokat. Csak ott a probléma, hogy az új faj nem áll meg itt: emberszerű szörnyekké válnak az új generációi. A tudósnő és Dr. Peter Mann (Jeremy Northam) együtt próbálják megállítani a metrójáratokban megtelepedett szörnyeket. Nagyon izgalmas, néhol hátborzongató, végig fordulatos és látványos a film. A végkifejlet valódi horror jelenetekkel teli, del Toro a végsőkig fokozza a feszültséget, nem tudjuk, ki éli túl az egészet, és ki nem. Értékelésem erős négy csillag, mert az első perctől az utolsóig izgalmas. Noha a Mimic 1997-es mozi, ma is élvezetes, főleg horror kedvelők számára.