Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
66%

Mimic - A júdás faj (1997)

Mimic
Filmadatlap
 
21
Szereplők
7
Vélemények
20
Képek
1
Videók

Galéria (20)

Videók (1)

 
JRD   2022. 08. 02.

legújabb vélemény

2

Szeretem ezt a filmet nyilvánvaló hiányosságai ellenére is (színészi alakítások, trükkök, történetvezetés), de mindig úgy éreztem, hogy hiányzik belőle valami igazán ütős. Maga a sztori nem rossz, de talán rossz korszakban került megfilmesítésre. De ... több»

 
Kóborló   2022. 08. 01.

2
Amikor egy filmből hiányzik az a bizonyos kis plusz dolog

Mimic, hogy én menyire szerettem ezt a filmet anno annak idején, amikor először volt szerencsém hozzá (pedig az sem most volt, hisz közel két évtizede volt szerencsém anno beszerezni még videokazettán). Azóta a videokazettás korszak leáldozott és val... teljes kritika»

 
Lubi   2022. 01. 06.

2

Guillermo del Toro köztünk élő, emberszabású rovarokról szóló horrorja a kelleténél jóval többször válik nevetségessé, mintsem hogy a rendező más munkáival egy lapon lehessen említeni... Az időnként látványosan művinek ható CGI animáció ellenére a te... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 12.

0

Guillermo del Toro egyik felejthető alkotása.Nem egy erős a történet,és a kivitelezés is erősen közepes.A szörnyek jól meg voltak csinálva,de kb ennyi a pozitívum.A színészek is gyengék voltak,és ez is lefelé húzza az egészet.Olyan laposnak tűnik az egész,és igazán nem is pörög fel.

 
Owotonor   2019. 02. 01.

0

Egyedi hangulatú film, a rovarok bár nagy félelmet nem gerjesztettek bennem egész jól kidolgozott teremtmények voltak, vannak benne elvont jelenetek a rendező saját stílusában ami egy jó pont.

 
Beniko   2015. 11. 23.

0

Fúú!!! Hát ez olyan gagyi volt, hogy már alig emlékszem rá. Így, hogy a tartalmat elolvastam, már beugrott valami szörnyecske féle a filmből. Teljesen felejthető.

 
zarra   2015. 03. 02.

0

A hangulata remek volt. Egyszer megnézős darab, de a horrorfanok ettől sokkal erősebb filmeket is találnak. Közepes film, amitől még épp nincs az az érzésed, hogy elfecsérelted az idődet.

A film összbevétele 25 480 490 dollár volt (imdb.com).

 

A film forgatását 1996. szeptember 22-én kezdték meg és 1997. január 4-én fejezték be.

(Kóborló )
 

A film két videóra készített folytatást ért meg, de 2020-ban felmerült az az ötlet, hogy sorozatot készítenek hozzá. Erről azóta se semmi hír.

(Kóborló )
 

Guillermo del Toro eredetileg egy közel félórás rövidfilmnek szánta volna a készülő filmjét, de végül a producerek nyomása miatt, egy egészestés film kerekedet belőle.

(Kóborló )
 

A rendező, Manny karakterét, eredetileg Federico Luppi (1934-2017) argentin színésznek szánta volna, de a színésznek túl rossz volt az angol kiejtése és emiatt végül egy másik színész kapta meg ezt a szerepet.

(Kóborló )
 

Guillermo del Toro nagyon nem volt megelégedve a film végső változatával, emiatt pedig évekkel később elkészítette a saját vágását, ami közel 7 perccel hosszabb volt, mint amit a mozikban bemutattak.

(Kóborló )