Közösség

Vélemény:

 

71 Vadregény

(2014)

Vadregény

 
TribeBubu   2016.11.06 21:19
0

Mindig hangoztatom, hogy nem bírom túlzottan a Disney dolgait, de időnként képesek olyat alkotni, ami még nekem is bejön. A Vadregény is ilyen.
Ami miatt nagyon tetszett, az az, hogy rengeteg dologban hajaznak gyerekkorom kedvenc élőszereplős félig-meddig musical fantasy filmjeire. Akkoriban nem nagyon tudták látványosan elkészíteni akkora büdzséből azokat a meséket, ezért kapott például pompás jelmezt Christopher Walken Csizmás Kandúr eljátszásához. A Vadregényben igyekeztek keveset dolgozni CGI-jal, így rajzolt farkas helyett Johnny Deppet öltöztették be olyan kosztümbe, ami azt sugallta, hogy ő egy állatot alakít, akárcsak Walken esetében. A színházat idéző előadás, a hangulat, a dalok, ezek is mind az említett mesefilmekre emlékeztettek engem.
Az viszont gyenge pontja volt számomra a filmnek, hogy bár sok esetben kedvelem a musical műfajt, ez a kétórányi dalolászás szerintem egy kicsit sok volt. Lehet, hogy egyedül vagyok ezzel a véleménnyel, de nekem 60-90 perc között kell, hogy legyen egy musical. Akkor bírom hosszabb ideig, ha a dalok fülbemászóak, a rendező, a színészek meg úgy az egész stáb remekel. Itt az előbbi hiányzott még nekem. Jók voltak a dalok, de nem olyan fogósak, mint mondjuk, a Sweeney Todd, az Ének az esőben vagy az Óz, a csodák csodája esetében.
Mindent összevetve jó élmény volt a film. Aki a musicaleket és a fantasyket szereti, annak jó néznivaló :)