Közösség

Vélemény:

79 Vissza hozzád

(2014)

Vissza hozzád

Filmbarát73   2025.05.13 13:29
0

Úgy látszik, még mindig akad egy gyöngyszem a filmgyűjtemények között, ami kihagyhatatlan, de ezt döntse el a néző maga, mindenesetre nekem bejött. :) Akadt pár elhangzott gondolat a filmben, amire felkaptam a fejem, és valami oknál fogva szívszorítóan hatott rám. Az első, ami a történet legelején, 5 perc után elhangzik, amikor Cole a dokinál van: „Fiatal koromban mindenhol okokat kerestem, miért lett valami úgy, ahogy, de mindaz, ami velem történt, véletlennek tűnt, így aztán elvesztettem a hitemet. A zuhanást túlélve elgondolkodtam, van bármi célja az életemnek… Talán egy elrendelt úton haladok, még ha ezt most nem is látom.” A másik, ami a 30. perc után történt, amikor Amanda felolvassa Tuck levelét: „Emlékszel, hogy tavaly elburjánzott a bogáncs a kertben. A bogáncs egy nagyon szívós növény, nem lehet kihúzni, ki kell ásni gyökerestől. Miközben ástam, kettőtökön gondolkodtam, be nem gyógyult sebekkel éltek, amik olyan régóta megvannak, hogy már fel sem tűnnek. A fájdalomnak mélyek a gyökerei, csak úgy tehetsz ellene, ha megbocsátasz neki és magadnak is.” Szinte mindig akadnak dolgok, amin érdemes eltöprengeni. :)