Közösség

Vélemény:

85 Legenda vagyok

(2007)

A zombis filmek egyik legjobbja

The Wolf   2025.11.13 06:48
1

A zombis filmek ma már külön műfajt alkotnak és ezek közt is speciális a Legenda vagyok, mert képbe hozza az okos zombi gondolatát. A filmben ugyanis felbukkan egy olyan példány, mely vezetni képes a többit és némi értelemmel bír. Bár a The Walking Dead a legjobb (egészen a 7.évadig), a Legenda vagyok is bekerült nálam a top-5 be, ami az élőhalottas mozikat illeti. A fő karakter egy orvos és katona Will Smith alakításában, aki makacsul kutatja magányosan a T vírus ellenszerét a kihalt New Yorkban. Egyedül kutyája van vele, és házát erőddé alakította kettejüknek. Ám egy nap hibáznak, így a zombik ostrom alá veszik otthonukat. Sajnos elmarad a boldog vég, de Smith nagyot alakít és a film is végig izgalmas. Különlegesek a kihalt New York képei és rengeteg a látványos scene. A feszültséget folyamatosan növeli a rendezés, így az utolsó 25 perc a legpörgősebb. Ami az értékelést illeti: erős négy csillag és 85 százalék a formabontó részek és Will Smith alakítása, illetve a remek rendezés miatt. Többszörnézős kedvenc.