Közösség

Vélemény:

71 Robin Hood, a fuszeklik fejedelme

(1993)

10/9

Jocpappa   2025.08.13 12:56
1

Gyerekkorom egyik kedvenc filmje, egyben talán a legtöbbször látott film életemben. Annyi jó emlék fűz hozzá, hogy képtelen vagyok más pontszámot adni rá. 30 éves korom előtt még tartoztam magamnak az újranézésével. Azt hittem, rosszul fog öregedni, de nem. Néhány nagyon gáz, erőltetett poént leszámítva még most is egy csomót röhögtem rajta. Bár egy részén valószínűleg csak az emlékek miatt. Mindenesetre nagyon élveztem most is, majd életemben először tüzetesen utánanéztem a készítése körülményeinek, benne játszó színészeknek, és egy csomó érdekességet találtam. Érdekes figura ez a Mel Brooks. :) Baromi érdekes, hogy egy goofy, B-kategóriás paródiafilmhez ilyen jó zene készült, musical betétek vannak benne, tök jól végighülyéskedik a színészek az egészet, minőségiek az effektek... Jóleső érzés, hogy '93-ban így törekedtek a minőségre az elkészítése során, nem csak pénzt akartak kivenni belőle. Rengeteg mai 5 forintos vígjáték van, amiben semmi szív, semmi mögöttes tartalom nincsen, üres az egész. A Fuszeklik fejedelme számomra egy csupaszív kreténség, amire mindig jó szívvel gondolok.