Közösség

Vélemény:

76 Az angyal

(1997)

Akciók, szerelem, Mission: Impossible-jelleg és valami több

Crew   2025.07.25 19:36
0

Nem most volt 1997, amikor Phillip Noyce megrendezte Az angyalt. Ám nekem kedvencem lett annak idején azonnal, és azóta többször is megnéztem. A Val Kilmer–Elisabeth Shue páros között szinte izzik a levegő, és nagyon jó kettőst alkotnak a filmben. A cselekmény nagy része Moszkvában játszódik, ahol egy fizikusnő, Dr. Emma Russell forradalmian új energiaforrást fedez fel. Ám az orosz diktátor, Ivan Tretiak (Rade Serbedzija) ki akarja sajátítani, hogy ezzel is sakkban tudja tartani népét. Ám az Angyal, azaz Simon Templar (Val Kilmer) a hányattatott gyerekkorból hírszerzővé váló titkos ügynök közbelép, és együttesen szembeszállnak Tretiak embereivel. Templar különlegessége, hogy mint a Mission: Impossible-filmekben, ő is képes átalakulni, különböző álcaruhák és maszkok segítségével. Így bármikor, bárhol felbukkanhat. Nagyon jól az akciójelenetek, és van valami egyedi hangulata is az egésznek, a két ember kapcsolatának, ami az átlag akciófilmek fölé emeli Az angyalt. Megérdemli az öt csillagot szerintem.