Közösség

Vélemény:

76 Ananász expressz

(2008)

A legjobb vígjátékok egyike, régi nagy kedvenc

Rater Rebel   2026.07.31 19:56
1

Végigröhögtem, és szándékosan vagyok vulgáris, mert tényleg nem nevetés, hanem röhögés volt ez a javából. David Gordon Green agymenése egy totális őrület két eszement fickóról, akik annyit füveznek, hogy még egy bűbanda hajtóvadászatát is túlélik. Egyikük, Dale Denton (Seth Rogen), szemtanúja lesz egy gyilkosságnak, így menekülnie kell; másikuk, Saul (James Franco) pedig végtelenül gyanús abban, hogy Dale segítője, így neki is vele kell tartania. Az Ananász expressz egy nagyon ritka kábítószer, melyet csak Saul forgalmaz, és amely egészen egyedi módon hat az emberre: aki elszívja, az teljesen felszabadul, és a 'minden lehetséges' állapotába kerül, teljes jókedvvel (mondjuk más drogokkal egyező módon, mégis valahogy másképp). Idővel hozzájuk csapódik egy harmadik tag is, Red (Danny R. McBride), akinek humorától leülsz, annyira száraz. Ezt a filmet már vagy tucatszor láttam, és még a legutolsó megtekintéskor is tudtam röhögni a poénokon, párbeszédeken. Egyszerűen megunhatatlan nagy kedvenc 2008 óta számomra.