Közösség

Vélemény:

 

72 Valami történik velünk

(1998)

Valami történik velünk

 
e-batta   2016.09.09 14:06
0

Karan Johar India egyik megkerülhetetlen ikonja ma már, holott annak idején huszadrangú színészként kezdte (Shah Rukh Khan oldalán a Dilwale Dulhania Le Jayengében), a színészkedést elég hamar abba is hagyta, mivel rájött, hogy a ruhatervezéshez több tehetsége van. Néhány gardróbbal később viszont már rendezett is, a fenti film az első rendezése (amit további 5 követett, ezt sem kapkodta el), amivel mindjárt annyira berobbant az indiai filmvilágba, hogy a mai napig idézetek tárházát nyújtja a KKHH (Indiában szokás rövidíteni a filmcímeket, mindenki tudja, hogy mit takar a DDLJ vagy a KKHH).
Úgy tűnik, hogy amihez nyúl, az arannyá változik, mert nagyon sok filmet producerként jegyzett, illetve előszeretettel alakította saját magát is (12 alkalommal). Beszélgetős tv-műsorát a Coffee with Karan-t számos mozifilmben említik meg, ott ez olyasféle show, mint Amerikában a Jay Leno-show, vagy pl. idehaza a Fábry-show.
Első rendezésében lehetőséget adott Kajolnak egy kettős szerepre (ami tulajdonképpen nem két különböző nő, hanem valakinek a gyökeres átalakulása inkább), általában inkább férfiaknak írnak ilyet.
Kajol teljes mértékben kihasználta a lehetőséget, és élt is az alkalommal, hogy megmutassa mire képes.
Ez a film volt az, amely elindította a bollywoodi filmgyártást a változások útján, és szépen, fokozatosan, alaposan modernizálva, most már felveszi a versenyt a nyugati filmgyártással is.