Közösség

Vélemény:

87 The Walking Dead

(2010)

A legjobb sorozatok egyike

Truthful   2026.07.28 07:58
1

A legelső alkalommal pár éve a kilencedik évad közepéig jutottam a Walking Dead megnézésével, de miután Rick kikerült a képből, valahogy ellaposodott számomra az egész. Ám ADDIG nagyon tetszett. Idén nyáron elkezdtem újranézni a legelejétől kezdve az egész sorozatot. Bizonyos gondolatok minden alkalommal szöget ütnek a fejemben, valahányszor csak a cselekményre és a karakterekre gondolok: például hogy miért ilyen elővigyázatlanok a főszereplők mindig? Soha nem állítanak őrszemeket, bárhol is táborozzanak. Aztán még a legelső részek valamelyikében ráébrednek arra, hogy szinte teljesen láthatatlanok tudnak lenni a kóborlók számára, ha egy kis zombivért és -belsőséget kennek magukra. Ám ezt az ötletet soha nem fejlesztik tovább, soha nem használják ki igazán. Végül: egyetlenegy alkalommal sem jut eszükbe a tenger, ahol egy szigeten egészen biztosan végleges menedéket találhatnának egy hajó megfújásával. És akkor nem kellene börtönökben meg kerítések mögött dekkolniuk. Persze ezeket leszámítva brutál jó a sorozat, és ha egyszer rákattan az ember, nem tudja abbahagyni. A kilencedik évadig (kb. 110 részig a 177-ből [ami amúgy . 62%]) tökéletes szórakozás szerintem. Negan felbukkanása (a 7. évadban), majd Rick eltűnése lerontja az egészet nálam. De természetesen így is ötcsillagos. Kedvenc karakterek: Rick, Daryl, Carol, Maggie és Michonne.