Közösség

Vélemény:

69 A megtisztulás éjszakája: Választási év

(2016)

A Purge filmek legjobbja

von Dewitz   2026.07.02 11:13
2

Mind az öt Purge-film (2013–2021) nagyon izgalmas, de a legjobb szerintem egyértelműen a harmadik epizód, a 2016-os Választási év. James DeMonaco kitett magáért (érdekesség, hogy az utolsó, vagyis ötödik Purge-filmet már nem ő készítette). A Választási évben a központi karakterek egyike egy szenátor asszony (Elizabeth Mitchell) és egy testőr (Frank Grillo), akik a Purge szokásának megszüntetéséért küzdenek, és éppen ezért lesznek célpontok az irtás éjszakáján. A legelsőtől az utolsóig nagyon izgalmas az egész film, és különlegessége, hogy megmutatja, mennyire terhelt pszichésen a társadalmunk. Önmagában az, hogy igény van a tömeges és következmények nélküli gyilkolásra, megdöbbentő jelenség, mely film ide vagy oda, lehetséges, hogy valóban létező dolog. A főszerepben Frank Grillo teljesen hiteles figura, végigküzdi a filmet, mindvégig oltalmazva a csinos szenátornőt, Elizabeth Mitchell alakításában. Értékelésem erős négy csillag és 75 százalék; szerintem többszörnézős, remek akciófilm. Néhol a horrorbesorolás is megjelenik ennél a filmnél, ami szerintem túlzás, de rávilágít arra, hogy a szokásos akciófilmeknél sokkal véresebb.