Közösség

Vélemény:

85 Az utolsó remény

(2014)

Az utolsó remény

pbarna   2026.04.17 15:44
0

A napokban sikerült végignéznem ezt a sorozatot. Úgy ültem le elé, hogy már megint egy amerikai katonai "hősködős" valamit láthatok (de mindegy, hát meglátom, milyen). A kezdő epizódjainál még mindig ezek a gondolatok jártak a fejemben, de ahogy belemerültem a további epizódokba, rájöttem, hogy óriásit tévedtem. Hiszen ez a sorozat is egy totális tükörképet mutat mindannak a szörnyű ténynek, hogy mire is képes az ember, még abban az esetben is, amikor a totális kihalás szélére sodródik. Megmutatja azt a valóságot, amit amúgy még a vírusfertőzés nélkül is követnek, de nagyon sokan a jelenlegi békésnek nevezhető világunkban. És akkor mi fog történni, ha mindezek valóban meg is történnek? Kiválóan jellemzi a különböző emberi tulajdonságokat a különböző szituációkban, mindamellett egy érdekfeszítően izgalmas cselekmények sorozatát adja a világ sok pontján, a mindennapos küzdelmek között is harcolva a kialakult, és az adott szituációban általánossá avanzsálódott "gonosz" ellen. Szerencsére most még ez csak egy hipotézis a jelenünkben, holott nem is oly rég valami hasonlón esett át az emberiség (amiből még tanulhatott is volna), de szerencsére "megúsztuk", és minden is folyhat ugyanabban a metodikában továbbra is, mintha mi sem történt volna. Vajon tényleg ugyanúgy folyhat minden is, mintha mi sem történt volna? Egy kiváló akciódús sorozat, amit mindenkinek csak ajánlani tudok.