Közösség

Vélemény:

82 Érkezés

(2016)

Érkezés

MMcFly2015   2016.11.30 06:32
1

Az előzetesekből és a nagy beharangozásból - az év sci-fijéről - kiindulva egy teljesen más műfajra, illetve filmre számítottam a moziba. Konkrétan egy szokványos sci-fiben az egész filmet egy 20-25 perc alatt lezavarták volna. Rengeteg értékelhető momentum van benne, de sajnos csalódást okozott a nagy beharangozás után.
Tényleg nem mindennapi módon tárják elé a földönkívüli témát, és abszolút realisztikusan mutatja be a helyzet kezelését. Az ,,úrhajó" alakja/ábrázolása is eltér a szokványostól, nagyon jól sikerült ez a kagyló forma, és a belseje. Innen látszik, hogy a kevesebb néha több.
A két fő szereplőt agyon dicsérik, ami tényleg kimagasló Amy Adams részéről, de Renner karaktere kicsit eltörpül.
A vége elgondolkodtató, de nagy fordulatnak nem mondanám... Komoly film, megértem, akik nem könnyen tudják befogadni. Lehet a hangulatom miatt, de nekem is a szépen elnyújtott kommunikáció az űrlényekkel, már néhol átment unalomba.
Nem mindennapi film, ezért érdemes megnézni, de nálam nem több egy átlagos kategóriánál.