2018.12.03 14:25 harnas1207 Olvasottság: <100x
0

Nyugaton a helyzet változatlan

Anthony Hopkins és Ed Harris egy sorozatban? Jobb ajánlólevél nem is kellhet egy sorozatnak. A témája ráadásul rejtélyes és egyedi. Már készül a popcorn és szisszen a sör. Aztán a záró epizód után szisszen a néző is, hogy ez mi volt? Sajnos ez sorozat is beállt abba a sablonba, ami 2010 óta hódít. A nézőt erőszak és meztelenség tudja a képernyőhöz szögezni. Emellett a történet már el is törpülhet. Fújjuk fel a lufit, az embereket a pukkanása is kielégíti...

Először is a helyszín, a háttér nagyon érdekes, új és egyedi. Westworld már önmagába egy hatalmas ziccer, ezt bűn lenne kihagyni. Annyi történetet ki lehetne kerekíteni ebből az ötletből, hogy 20 sorozat kijöhetne belőle. Azonban a megvalósítás egy hatalmas kapufa lett. Kapunk egy a fenti látvány elemekben bővelkedő, de rengeteg logikai bukkanóval megszórt filmet.

Nyugaton a helyzet változatlan

Vannak olyan jelenetei a filmnek melyektől eret lehet vágni. Pl A világ legkomolyabb laboratóriumában, a tudósok abberrált és béna alakok, a biztonság és felülvizsgálat pedig nem is létezik. Ezenkívül sok az ördögi körös esemény. Mikor a szereplők lefolytatnak egy értelmetlen párbeszédet pusztán azért, hogy a nézőknek megmagyarázzák az indítékaikat és a titkaikat. Az mellékes, hogy történet szempontjából ez életszerűtlen. (Ez egyébként a mai filmgyártás egyik nagy betegsége.)

Számomra sajnos nem ez volt a legrosszabb, hanem az, hogy két szálon fut a Westworld, de mindkettő hatalmas csalódást hoz. Míg Anthony Hopkins által igazgatott létesítmény egy olyan tanulsággal szolgál ami ezerszer lerágott csont, addig Ed Harris magán expediciója is unalomba fullad.

81 Westworld  (2016)

dráma | misztikus | sci-fi | western

2016 egyik legnagyobb meglepetése a HBO futurisztikus sorozata volt, melyet Michael Crichton azonos című filmje ihletett. Az epizódokból képet kaphatunk a mesterségesen létrehozott... több»

0