Közösség

Vélemény:

84 A régi város

(2016)

Egy drámai de mégis egyszerű történet remek megvalósítása ez a film!

Erik Csok   2023.03.01 18:11
1

Nekem nincs bajom a lassú filmekkel, csak fenn tudja tartani a figyelmet. És ha számomra képes ezt tenni egy adott film, már csak azért is díjazom. Na, ez a film is ezek közé tartozik. Valamiből gondoltam előre, hogy ez a film nekem tetszeni fog, de nem gondoltam, hogy ennyire. Nem nézek drámai filmeket, de ez szerintem 2016 egyik legjobb filmje, és egyben egy remek dráma. A története nem nagy szám, de amit kihoztak belőle részletről részletre, az fantasztikus. Gyönyörű zenei számok vannak benne, és a vágóképek, tájak is szépek. Casey Affleck remek alakítást nyújt, szerintem tök jogosan kapta meg az Oscar-díjat. Michelle Williams is remekül játszik, és a főszereplő srác is, meg amúgy mindenki. Van egy-két jelenet a filmben, ami szó szerint megérint, utoljára nem is tudom, mikor volt ilyen, és nem kizárt, hogy könnyeket is fog ejteni egy-két emberen. (Én is majdnem könnyeztem.) És mint mondtam, lassú film, de annyira magával ragad és érdekli a nézőt, hogy mi lesz a vége, hogy nem tudja ott hagyni a filmet. Nekem nagyon tetszett, és hiába tűnik hosszúnak, hamar elmegy az a 137 perc. Én ajánlom.