2018.02.02 23:39 szucszoli Olvasottság: <100x
0

Semmirekellő és működésképtelen film

Amondó vagyok, hogy egy jó vígjátékhoz nem szükséges, hogy a koncepciója nagyon komplex, vagy mindenáron reflexív legyen, mert van példa arra, hogy egy egyszerű limonádé vígjáték is kimondottan képes minőségi szórakozást kínálni (pl. Pofa be!), vagy akárcsak egy akcióvígjáték (Ocean's Eleven).

Na ez a film olyan szinten működésképtelen, elcsépelt és semmirekellő, hogy szinte fogom a fejem, hogy erre a mosogatórongyra hogyan tudott ilyen fájdalmasan magas (10/7-es!!!) imdb értékelés összejönni!

Semmirekellő és működésképtelen film

Igazából nem is a temérdek erőltetett és infantilis poénáradat miatt kerülget az agyvérzés, hanem leginkább attól, hogy egy ilyen semmirekellő módon álmenősködő filmtől is úgy elélveznek a kommentelők, mintha éppen egy Leon a Profi, vagy egy Tégla szintű akciófilm adatlapját böngészném... A cselekmény nagy része le van terhelve a fájdalmasan semmirekellő locsi-fecsi szövegeléssel, ami nem építi a cselekményt. Aztán persze előkerülnek a TESCO gazdaságos filmes klisék is: mint a temérdek biodíszletet képező rosszfiúhadsereg, akiket a két májer akciófőhős a kisujjával aprít húsdaráló szerűen, anélkül, hogy bármiféle tétje lenne ezeknek a helyzeteknek. És mi mással lehetne még kínosabbá és feszengetőbbé tenni ezt a mosogatólöttyöt, mint a végtelenül hamis és ömlengős zenével aláfestett szerelmi szállal, amit őszintén nem tudok hova rakni! Most akkor egy vígjátékot nézek? Vagy szerelmi drámát? Vagy akciófilmet? Nem igazán tudtam eldönteni, de úgy érzem, hogy a fingós poénnál valami nagyon beért ebben a rendezőben, aki egyszer színész.... Aztán producer. Aztán rendező. Majd később forgatókönyvet ír. Majd ismét filmet rendez...  Mintha szerencsekereken pörgetve választotta volna ki, hogy épp hol kéne leamortizálni a komplett filmipart.  De a viccet félretéve: tényleg nem értem mi abban a minőségi és tartalmas szórakozás, hogy találkozik a két régi közös rivális, akik egymásnak esve, majd pont ők fogják nekem bebizonyítani, hogy hálivúd végre szakított azzal az ócska hagyománnyal, hogy már a sztori legelején elhitetik velem, hogy bármi tétje van annak, hogy két állig felfegyverkezett egymásra támadó főhős tényleg komolyan is veszi ezt a dedós színvonalú verekedést és majd egyikük agyonlövi a másikat, ami egyébként az eredeti szándéka volt???!!!

Tényleg adjon nekem valaki erre a kérdésre egy értelmes választ, hogy hogyan lehet egy olyan szituációt komolyan venni, hogy a Samu puskalövedéktől szétroncsolt lábával ugrabugrál egyik háztetőről a másikra, majd nekicsapódik a házra állított állványzatnak, ahonnan 10m magasról lezuhan és a haja szála se görbül?

Hát gyerekek, a The Other Guys egész végig arra reflektál, hogy az ilyen saját koncepcióját komolyan vevő akciófilmek a legnagyobb trash, amit csak az amerikai filmipar valaha a világra hordott császármetszéssel Ollókezű Edward által.... Bár szó- mi szó, nem túl ízléses egy olyan kiváló és kifinomult érzelmi töltetű filmet, mint az Ollókezű Edward, egy mondatban megemlíteni egy rakás trágyalével, de remélem így is elég közérthető volt, hogy kábé mire szerettem volna reflektálni. :)

De hogy legalább egy pozitívumot említsek: Gary Oldman volt az egyetlen dolog, ami miatt képes voltam a filmet félig végigszenvedni! Különben úgy érzem, hogy valamilyen szinten az ő szereplését is sikerült hiteltelenné tenni azáltal, hogy egy az egyben lekopizták az Eli Könyvében nyújtott karakterét, amit egyébként inkább lenne érdemes ilyen magas értékeléssel jutalmazni!

akció | thriller | vígjáték

Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg:... több»

0