Nagyon régóta nem láttam ennyire jól átültetve az amerikai akciót a keleti filozófiába, ráadásul szinte hibátlan dramaturgiával és látványos vizuális kompozíciókkal. Filmjét nézve többször kaptam magamat azon, hogy lélegzetvisszafojtva lesem a történéseket. Nagyon jók a mellékszereplőkkel vannak teletűzdelve. Nem telik el túl sok idő és némi óvatos felvezetést követően, máris elszabadul a pokol, melyet egy rakás habzószájú, félelmetes gyorsasággal mozgó, megállíthatatlannak tűnő zombisereg hoz hőseinkre. Onnantól kezdve, hogy ez megtörténik, tulajdonképpen pislogni is alig mertem, hát még levegőt venni, a Busanba tartó vonat pedig csak zakatol és zakatol, bele az idegenbe. Ahogy halad kiindulópontjából a szerelvény, úgy válik egyre képlékenyebbé és bizonytalanabbá a cél. Apró hírfoszlányok érkeznek először híradórészletek, vonat ablakából egy-két elkapott furcsaság, majd egyre biztosabbá és kézzelfoghatóbbá válik az a kellemetlen érzés, hogy valami nincs rendben. Mintha apokalipszis készülne. Itt kizárólagosan a túlélésért folyik az utolsó lélegzetig vívott harc. És közben zakatolunk bele a teljes pusztulásba.
Mindenkinek erősen ajánlott a film megtekintésére.
Nagyon régóta nem láttam ennyire jól átültetve az amerikai akciót a keleti filozófiába, ráadásul szinte hibátlan dramaturgiával és látványos vizuális kompozíciókkal. Filmjét nézve többször kaptam magamat azon, hogy lélegzetvisszafojtva lesem a történéseket. Nagyon jók a mellékszereplőkkel vannak teletűzdelve. Nem telik el túl sok idő és némi óvatos felvezetést követően, máris elszabadul a pokol, melyet egy rakás habzószájú, félelmetes gyorsasággal mozgó, megállíthatatlannak tűnő zombisereg hoz hőseinkre. Onnantól kezdve, hogy ez megtörténik, tulajdonképpen pislogni is alig mertem, hát még levegőt venni, a Busanba tartó vonat pedig csak zakatol és zakatol, bele az idegenbe. Ahogy halad kiindulópontjából a szerelvény, úgy válik egyre képlékenyebbé és bizonytalanabbá a cél. Apró hírfoszlányok érkeznek először híradórészletek, vonat ablakából egy-két elkapott furcsaság, majd egyre biztosabbá és kézzelfoghatóbbá válik az a kellemetlen érzés, hogy valami nincs rendben. Mintha apokalipszis készülne. Itt kizárólagosan a túlélésért folyik az utolsó lélegzetig vívott harc. És közben zakatolunk bele a teljes pusztulásba. Mindenkinek erősen ajánlott a film megtekintésére.