2022.04.26 19:51 Tonyka Olvasottság: <100x
0

Dübörgő techno, old school Batman

Elkerülhetetlen Nolan említése. Ha Batman, akkor nincs mese, ő mindig szóba jön. Vakargathatta a fejét a stúdió, Nolan nincs, de Batman-filmet kellene készítenünk. Az utánzás majom szokás, valószínűleg bukta lett volna belőle. Maradt az a verzió, amikor olyan Batman-filmet készítenek, ami véletlen sem hasonlít a TDK szentháromságra. Ha teljesen más, valószínűleg senki sem fogja a neves elődhöz mérni. Nos, ez be is jött. Annyira más, hogy az egész film alatt egy percre sem ugrott be az általam is annyira kedvelt A sötét lovag. Ezt a feladatot sikeresen kipipálták.

Sajnos, a további feladatokat nem sikerült kiválóra teljesíteni. Kezdeném a szereplőválogatással, ami finoman szólva sem lett az igazi. Talán itt mindenki egyből Robert Pattinsonra gondol, hát nem. Bár, azt gondolom, jobb szerepekre hivatott, mint a bőregér. Szerintem jobb színész ennél. Ebben a szerepben csak kihasználták, hogy csípőből megy neki a megtört, szenvedős szerep. Szerencsétlen srác, egész fizimiskája pont passzol az efféle karakter megjelenítéséhez. Ebből a szempontból megfelelt, amiből nem, az a fizikum. Nem mondom, hogy testépítő bajnok felépítés szűkséges, de annál többre van szűkség, mint amennyit ő tudott felmutatni. Mondhatjuk, ő a legemberibb Batman, és valóban. Visszatérve a szereposztáshoz. John Turturro teljes baklövés, egyszerűen nem illik ide, nem áll jól neki a véreskezű gengszter szerepe. Hozzá a bohókás karakter illik, fantasztikus jól játszik az Aznap éjjel című sorozatban. Andy Serkishez a negatív karakterek illenek jobban. Jayme Lawson inkább tűnik valamiféle éretlen tinédzsernek, mint komoly politikusnak. A többiek szódával elmennek bár, Gordon helyére is valami karizmatikusabb figurát tudtam volna elképzelni. Rébusz nekem adta, talán ő volt a legjobb abban a pár pillanatban, amit kapott.

Dübörgő techno, old school Batman

Mondhatjuk, hogy ez a legsötétebb Batman, ami nem igaz. A film maga a legsötétebb, világosban játszódó jelenetre nem is emlékszem. Egy napfelkeltével kell beérnünk. A kameranézettel ismét törekedtek valami másra, sok jelenet belemászik a szereplők arcába. Az akcióknál is tetten érhető ez. Akció-orgiára senki se számítson, elvégre nem egy Bay-filmet nézünk.

A játékidő eltúlzott, számos jelenet lassú mozgást, reakciókat mutat. Nekem nagyon színpadiasnak tűnt, merengést, töprengést próbálnak a szánkba rágni. Nem egy magabiztos, pörgős, átmegyek a falon is Batmant láthatunk. Technikailag nem túl széles a repertoár, itt a régi idők Batman-karakterei ugranak be. A golyóálló ruhának van a legnagyobb szerepe. A történet kiszámítható, nem igazán találtam benne nagy meglepetést.

A film végétől kicsit émelygett a gyomrom. A vízbe esés, és az utána lévő jelenetek ismét nagyon direktek, és színpadiasak. A sötétség teremtménye, aki a fénybe vezeti az embereket. Brrr. Természetesen, a folytatás garantált, már ha hozza a számokat a stúdiónak. Nem mondom, hogy rossz, az elődök árnyékában nagyon nehéz feladat valami újat, és valami jót kihozni. Pláne, hogy annyiféleképpen láthattuk már. Viszont kimagaslóan jól sem sikerült, inkább a meglepetés ereje amiért sokan túlértékelik. Mer más lenni, na nem úgy, ahogy manapság divatos. ;)

79 Batman  (2022)

akció | dráma | krimi | misztikus

Bruce Wayne, "Gotham hercege", a Wayne vállalat örökösének vagyona több milliárdra becsülhető. Az árva fiú történetét mindannyian ismerjük. Bruce képtelen túllépni szülei... több»

0