Közösség

Vélemény:

 

71 Az élőhalottak éjszakája

(1990)

Az élőhalottak éjszakája

 
TribeBubu   2016.06.25 10:23
0

Egész jó remake. Vagyis inkább vállalhatónak titulálnám. Ötletesnek egyáltalán nem nevezhető, mivel a sztori lényegében pontosan ugyanaz, mint az eredetié. A karakterek jelleme, szövegei is olyanok, mint az ikerpárok, akiket egymás mellé állítva vesszük csak észre a köztük lévő különbségeket. Tulajdonképpen a több, mint húsz évvel korábbi filmet a '80-as évek utolsó szakaszának stílusában és az akkor elérhető effektekkel újraforgatták, a forgatókönyv pedig szinte pontosan ugyanaz maradt.
Szerintem sok értelme nem volt. Általában azzal magyarázzák az ilyen feldolgozások miértjét, hogy a jelen generációja megismerhet egy klasszikust. De egy klasszikusnál igen ritkán működik ez a konvertálás, és itt sem működött kellőképpen. Az eredeti változat a 60-as évek atmoszférájában és fekete-fehér képével hangulatos darab, ez az új verzió pedig még akkor is, ha a régit nem látta a néző, legfeljebb egy közepes zombifilmként hat.
Mókás volt színesben és későbbi effektekkel ezt a történetet, de csupán érdekességnek volt jó, nagy filmélménynek korántsem. Mindenesetre rosszabbra számítottam, úgyhogy még pozitív csalódás ért :)