Nagyon vártam a filmet, többek között azért is, mert talán az egyetlen nagy játékfilm volt 2019-ben, ami nem reboot, adaptáció vagy folytatás, hanem teljes egészében eredeti alkotás.
Mint többen, én is ugyanazon az állásponton vagyok, hogy szeretem Tarantino munkáit, emellett pedig Dicaprio és Brad Pitt játékát is nagyon kedvelem. De ez a film konkrétan cselekmény nélkül húzza be a játékidő jelentős hányadát, hiába a kiváló és kifogástalan színészi munka, az operatőri teljesítmény a film cselekmény híján teljesen üres.
Úgy tűnik nemcsak a filmbéli Rick Dalton öregedett ki és fáradt el, hanem Quentin Tarantino is. Persze ahogy Dalton, úgy Tarantino is tartogat még meglepetéseket.
Maga a film világa egyébként nagyon magával ragadó és érződik benne ahogy változik a világ és Rick Dalton nem találja benne magát és észrevettem az iróniát, miszerint a valóságban véget ért Hollywood ezen hőskora, (amiben főhősünk élt) azzal, hogy a Charles Manson férgei megölték Sharon Tate-t, ezzel szemben ez a merénylet inkább fellendíti Rock Dalton és kaszkadőre karrierjét és talán ezáltal megtalálják helyüket az új világban is.
Igaz, hogy rétegfilm, de némileg több cselekmény szállal 2019 legjobb filmje lehetett volna. Mindezek ellenére még így is olyan feelingje van, hogy nem tudok szó nélkül elmenni mellette és ha leülepedik akkor majd biztosan újra nézem, hogy ismét betekintést nyerek ebbe a rendkívül színes korszakban és újra láthassam ezeket a nagyszerű alakításokat.
Nagyon vártam a filmet, többek között azért is, mert talán az egyetlen nagy játékfilm volt 2019-ben, ami nem reboot, adaptáció vagy folytatás, hanem teljes egészében eredeti alkotás. Mint többen, én is ugyanazon az állásponton vagyok, hogy szeretem Tarantino munkáit, emellett pedig Dicaprio és Brad Pitt játékát is nagyon kedvelem. De ez a film konkrétan cselekmény nélkül húzza be a játékidő jelentős hányadát, hiába a kiváló és kifogástalan színészi munka, az operatőri teljesítmény a film cselekmény híján teljesen üres. Úgy tűnik nemcsak a filmbéli Rick Dalton öregedett ki és fáradt el, hanem Quentin Tarantino is. Persze ahogy Dalton, úgy Tarantino is tartogat még meglepetéseket. Maga a film világa egyébként nagyon magával ragadó és érződik benne ahogy változik a világ és Rick Dalton nem találja benne magát és észrevettem az iróniát, miszerint a valóságban véget ért Hollywood ezen hőskora, (amiben főhősünk élt) azzal, hogy a Charles Manson férgei megölték Sharon Tate-t, ezzel szemben ez a merénylet inkább fellendíti Rock Dalton és kaszkadőre karrierjét és talán ezáltal megtalálják helyüket az új világban is. Igaz, hogy rétegfilm, de némileg több cselekmény szállal 2019 legjobb filmje lehetett volna. Mindezek ellenére még így is olyan feelingje van, hogy nem tudok szó nélkül elmenni mellette és ha leülepedik akkor majd biztosan újra nézem, hogy ismét betekintést nyerek ebbe a rendkívül színes korszakban és újra láthassam ezeket a nagyszerű alakításokat.