Közösség

Vélemény:

75 A világítótorony

(2019)

Fekete fehér modernkori művész film, erős hangulattal!

Erik Csok   2024.10.25 12:31
0

Ez egy igazán érdekes és nagyon fura film is egyben. Először is, ez egy rétegfilm, tehát szerintem több az olyan ember, akinek nem tetszik, mint akinek igen. Én vegyesen vagyok ezzel, mikor vége lett, nem igazán tudtam eldönteni, hogy ez most tetszett nekem, vagy sem. Igazából gondolkoztam azon, mit is akar ez a film üzenni, mi volt a célja az alkotónak, és kis agyalás után rájöttem, hogy van ebben a filmben potenciál, tanulság és mondanivaló, csak ezt nagyon művészien adja át. Nem mondanám horrornak, inkább egy nagyon erős thriller, amiben vannak fantasyelemek. Nagyon erős hangulata van, mivel fekete-fehér, egyrészt azért, másrészt meg a vágóképek, a jelenetek nagyon nyomasztóvá teszik. Elég hamar elment vele az idő, lekötött, de például egy átlagos nézőt szerintem nem tudna, leállítaná elég hamar. 3 csillagot adnék, de a két főszereplő színészi alakítása felhúzza a filmet, csak miattuk adok 4 csillagot, mert itt tényleg egyik jobb, mint a másik, Willem Dafoe-ról tudjuk, hogy mindent képest eljátszani, helyenként itt félelmetes az egész ember, Robert Pattinson pedig élete alakítását hozza, nem tudom, hogy valaha lesz-e még ilyen jó valamelyik filmben, de amit itt művelt, az közel zseniális!