Közösség

Vélemény:

76 A Halloween véget ér

(2022)

A Halloween véget ér

Kittikee   2025.06.05 12:03
1

Jamie Lee Curtis neve több mint négy évtizede egybeforrt a Halloween jelenséggel, ezen belül is Michael Myersszel. Bárkit megkérdeznek a '80-as évek korosztályából, hogy ismeri-e a színésznőt, és honnan, miben látta... na, az tuti, hogy mindenki ezt a horrort köti azóta is a nevéhez. Ez amolyan le nem mosott "átok", ami egyben karrierje csúcsa.
Ennyi idő után elérkezett/végre :D / az utolsó epizód, és sokan fanyalogva, avagy tökéletes lezárásként emlegetik. Számomra (mivel nem vagyok a Halloween filmek rajongója) tök mindegy volt, csak tényleg ne legyen már folytatás, mert már nagyon nyúzott rétestészta volt ez is, mint a Sikoly (az is már uncsi).
Mindig felbukkan valami családtag szegről-végről, vagy bárki, aki köthető a főszereplőhöz, de természetesen maga a főgonosz, akármit-bármit is túlélve, még randalírozik, gyilkolászik, vagy bekapcsolódik egy új betegagyú tanítvány, és a gyilok megy tovább... A lényeg, hogy a stafétabot haladjon még tovább, és eme filmrajongók mozijegyre költsenek.
Számomra már ez a "befejező" rész nem volt túl izgi, félelmetes. Talán ez annak is köszönhető, hogy gyerekként jobban paráztam tőle, mert az akkor fejletlen agytekervényeim még másképp fogadták be a látottakat, mint ma. Jamie Lee Curtis sem hozta már az utóbbi részekben azt a hatáskeltést, mint a korábbi epizódokban.
Viszont hazudnék, ha azt mondanám, hogy a zenéje a mai napig nem kelt borsódzó, libabőröző hatást bennem... Bizony, igen. Ma már úgy tekintek erre az új befejező alkotásra, hogy oké... vége... láttam, oszt ennyi. Megjegyezvén: remélem, a kis csávó tényleg kinyiffant, és nem lesz további felesleges 5 rész Halloween utódja címmel.