Közösség

Vélemény:

 

74 Ms. Marvel

(2022)

Ms. Marvel

 
Gábor390920   2022.07.23 20:44
0

A Marvel új sorozata, úgy mint a mostaniak, új színt hozott a Marvel-Univerzumba.
A sorozat első részében megismerhetjük a tinédzser Kamala Khant, aki hatalmas Marvel Kapitány rajongó és csak szeretne eljutni egy szuperhősös találkozóra. Mikor megtalálja egy rokonának a karkötőjét, egy erő a hatalmába keríti és szuperképességekre tesz szert.
Ekkor figyel fel rá a Kárelhárítás, de nem csak miattuk kell majd aggódnia a fiatal lánynak. A sorozat folyamán megjelenik egy másik faj is, akik azt állítják, hogy Kamala is közéjük tartozik és a képessége mindig is megvolt, a karperec csak előhívta ezt. Ők mindenképpen haza szeretnének jutni a világukba, és Kamala segítségét remélik, de mivel a lány hezitál, ezért velük is konfliktusba kerül főhősnőnk.
Az utolsó részekben megismerhetjük Kamala őseinek a történetét is, majd az utolsó részben ismét New Jersey-ben kell megvédenie magát a Kárelhárítástól. Az utolsó jelenet pedig előrevetíti, hogy Ms. Marvel és Marvel kapitány útjai keresztezni fogják egymást.
Ahogy korábban említettem, ez a sorozat egy új színt hozott be, egy új kultúrát, amivel a Marvel még nem foglalkozott. Hagyományok és szokások egy másik kultúrából az új generációval megfűszerezve.