Közösség

Vélemény:

72 Bizarr étkek

(2012)

Bűnös élvezet

Ms. Akárki   2025.05.15 13:40
0

Ez a sorozat Andrew Zimmernnel az én kis bűnös élvezetem. El nem tudom mondani, hogy hányszor néztem már végig, és még mindig lebilincsel, milyen tájakat fedezhettek fel a sorozat forgatása során. Nagyon érdekes pl. a louisianai rész. Nem csupán az ételek vannak a középpontban, hanem az emberek is, akik azokon a tájakon élnek, dolgoznak, főznek. Rendkívül érdekes megismerni más és más kultúrákat, melyek sokszor hasonlóak a miénkhez, de valahogy mégis mások, és ez teszi olyan érdekessé ezt a sorozatot. Elfogadásra is tanít nagyon cselesen a műsor és a fő narrátor. Már maga a sorozat jelmondata is nagy kedvencemmé vált az évek során: "És ne feledjék, ha valami jól néz ki, egyék meg". Nem számít, honnan van, ki csinálta, vagy esetleg mi van benne. Minden újdonságot ki kell próbálni, és ki tudja, talán az lesz a következő éveink nagy kedvence, meglepetése. Az étel nagy szerepet tölt be sok kultúrában, a mai napig összehozza az embereket. Nem csupán szükséglet, hanem élvezet is, ami ebben a rohanó és sokszor kimerítő világban elképzelhetetlenül fontos, akár a lélek túlélése, boldogság hajkurászása részeként is. Egy szó, mint száz, remek kis kikapcsolódás ez a sorozat, és "melegen" ajánlom mindenkinek (egy kis sült krumplival :D :)).