Közösség

Vélemény:

80 Vendégmunkások

(2023)

Fájdalmasan életszagú

SaSa   2024.10.15 01:12
0

Engem valószínűleg azért érint mélyen, mert országunk nagyjainak kapzsiság-gépezete az én munkáltatómat is bekebelezte, és az O1G zászlaja alatt sajnos ilyen fajta a vezetés, ugyanilyen sunyi, gusztustalan, fenyegetőző, zsaroló, gőgös, szakmaiságot nélkülöző, ellentmondást nem tűrő... A film a modern kori rabszolgatartást mutatja be nagyon jól. A munkavállalók jogainak teljes sárba tiprása, a mértéktelen kihasználás, a profit mindenek felett. És szól a film az önfeláldozásról és sok mindenről. A főszereplő hölgy a mi szemünkkel egyáltalán nem mondható szépnek, ugyanakkor az alakítása kiváló. Nagyon természetes a viselkedése, talán még a való életben is ilyen lehet, és ettől mégis szépnek láttatik a hölgy. Egyetlen percét sem untam. Olyan fusson neki megnézni, aki tud értékelni egy olyan filmet, amiben hétköznapi problémák vannak mindenféle extra csavar, lövöldözés, természeti katasztrófa, armageddon, földönkívüli invázió nélkül. Könnyeket fakaszt a tolmácshölgy odaadása, önzetlensége, segíteni akarása. Nagyon jó film ez.