Közösség

Vélemény:

82 Madárijesztő

(1973)

Madárijesztö

Yosihiro   2019.05.03 20:20
0

Ez a film szerintem bárhol indulna most, egy díjat biztosan bezsebelne. Nekem tetszett a film, volt, van mondanivalója. Egy sor nehéz kérdést tárgyal az élet rögös útjáról. Család, gyermek, párkapcsolat, barátság, börtön, és még folytathatnám. Nagyon összetett film, ami önmagában nem rossz. Az elején kicsit nehezen indul el, de ami késik, az nem múlik, szokták mondani. Egyre szerethetőbb lesz mindkét figura, főhős, és a végén egy drámai befejezéssel igazából nem zárják le a filmet, ami szerintem egy folytatást megért volna. A két főszereplő, G. Hackman és A. Pacino óriásit alakítanak. Erre mást nem lehet írni, sem mondani. Két különálló személyiség, és mégis egy "hullámhosszra" állnak, ami a filmet olyan egyedivé teszi, ami ritkaság. A történet szinte két szálon fut, és csak a főhősök kapcsolják össze. Jobban G. Hackman sorát mutatja be a film. A. Pacino története mintha hátrébb szorulna, de mégis a végén a drámai befejezés rá maradt. Összességében, mivel Zsigmond Vilmos volt az operatőr, amit meg kell említeni, már ez is garancia a remek képi hatásokra. A hang is rendben volt. A film megérdemli az 5 csillagot, mert nemcsak remek színészi alakításokat láthatunk, hanem egy remek történetet is. Csak ajánlani tudom mindenki számára. Üdv, Yosi