Évek óta halogattam a Stalkert, mert rákészülve, hozzá való tudatállapotba kerülve akartam megnézni. Bevallom: rettenetesen untam.
A szép képeken és a közepesen jó színészeken kívül nem volt, ami megfogott volna a filmben. A mély, filozófiai gondolatok? Két-három mondatban összefoglalhatók. Vagy bármikor előjöhetnek hasonló gondolatok egy jó baráti beszélgetés által, nem kell hozzá 3 órás orosz művészfilm.
Sokkal szívesebben elolvastam volna könyvben a sztorit, valószínűleg többet is adott volna egy jó orosz szépirodalmi regény formájában.
A rendezésén érződik, hogy minőségi, de ettől még csalódás, mert sokkal, sokkal több mélységet és értelmet vártam a filmtől. Ha történést, akciót nyilván nem is, de VALAMIT, ami miatt kiemelkedik. Rendkívül túlértékeltnek látom.
+1: Amíg élek, el nem felejtem, hogy ismerek egy srácot, akinél (állítólag) loopolva fut otthon a Stalker egy számítógépen és mindig megnéz belőle egy-egy jelenetet, ha leül elé. Elemezgeti, értelmezgeti. Percekig röhögtem, mikor ezt hallottam. A legeslegnagyobb művészlélek lehet, akit ismerek.
Évek óta halogattam a Stalkert, mert rákészülve, hozzá való tudatállapotba kerülve akartam megnézni. Bevallom: rettenetesen untam. A szép képeken és a közepesen jó színészeken kívül nem volt, ami megfogott volna a filmben. A mély, filozófiai gondolatok? Két-három mondatban összefoglalhatók. Vagy bármikor előjöhetnek hasonló gondolatok egy jó baráti beszélgetés által, nem kell hozzá 3 órás orosz művészfilm. Sokkal szívesebben elolvastam volna könyvben a sztorit, valószínűleg többet is adott volna egy jó orosz szépirodalmi regény formájában. A rendezésén érződik, hogy minőségi, de ettől még csalódás, mert sokkal, sokkal több mélységet és értelmet vártam a filmtől. Ha történést, akciót nyilván nem is, de VALAMIT, ami miatt kiemelkedik. Rendkívül túlértékeltnek látom. +1: Amíg élek, el nem felejtem, hogy ismerek egy srácot, akinél (állítólag) loopolva fut otthon a Stalker egy számítógépen és mindig megnéz belőle egy-egy jelenetet, ha leül elé. Elemezgeti, értelmezgeti. Percekig röhögtem, mikor ezt hallottam. A legeslegnagyobb művészlélek lehet, akit ismerek.