Közösség

Vélemény:

83 Huligánok

(2005)

Huligánok

SaSa   2026.10.04 23:48
0

Íme a címkék sora a filmen:"Dráma, Krimi, Sportfilm, Háborús, Kosárlabda, Rendőrdráma, Found footage horrorfilm, Tini fantasy" Valakinek teljes káosz lehet a fejében :-) Háborús? Kosárlabda? ...stb. Ez egy igen kemény dráma. Futballhuligánokon kersztül mutat be emberi tulajdonságokat. Szól egy bizonyos emberi réteg által képviseltfrusztrált aggresszióról, a falkaszellemről, az egymásért kiállásról. Szól árulásról, átverésről. De szerencsére szól arról, hogy is, hogy némely embereknek megjön az esze, s normális életet képes élni. És szól a megbocsátásról, a megbocsátani tudásról. A film elég nyersen tárja a néző elé a vandalizmust, a huliganizmust. Legalábbis írom ezt félig laikusként. Nem volt ilyenben részem, sosem vágytam volna "tömegverekedni", nem értem azokat, akiknek ez szórakozás. Viszont a szeretetről, a bajtársiasságról is szól, ami miatt szépnek mondom a filmet. Elijah Wood nem hiszem, hogy a legjobb választás volt erre a szerepre, viszont a többi karakter és a megformáló színészek igazán rendben voltak. Nekem nagyon tetszett.