Közösség

Vélemény:

79 Állj, vagy lő a mamám!

(1992)

Amikor a főszereplőnek csökken a mozgástere

puszpang   2026.08.26 00:07
0

Ezt a filmet nem lehet nem szeretni, mondjon bárki bármit. Jól áll Stallonének a karakter? Igen. Estelle Getty imádnivaló? Igen. A sztori elfogadható? Igen. Roger Spottiswoode kiváló rendező. Az "Air America", az "Egyik kopó, másik eb", a "Most kapd el, Jack!" és még tonnányi remek film fűződik a nevéhez. Itt még a rosszfiúk is szerethetők. Persze Augustus Steranko kemény arc. Természetesen Roger Rees-ről van szó a Spionfiókából. Itt is rossz fát tesz a tűzre. A mama az mindenhol mama. Mindegy, hogy ki milyen rossz, ő rendet tesz. Én mint néző, hiszem és tudom. A zsigereiben van, hogy gondoskodjon a fiáról. Hogy vannak-e határok, vagy kényelmetlennek tűnik? Talán. De ezt fogadjuk el. Mindegy, mennyire felnőtt az ember, az anyukának a gyermek az ő gyermeke marad örökre. Nyilván itt a filmhez hozzáadtak egy bűnügyi történetet, ahol anya besegít. Érdekes módon van indok is, ő New York-i. Nyitott szemmel jár, tud magára vigyázni a lehetőségein belül. Számomra mégis az a fontos, mikor betakarja a fiát, mikor aludni készül, sőt énekel neki halkan. Bár engem is betakarhatna még egyszer az anyum...