Nagyon kemény háborús film, vannak emlékezetesebb, tanulságosabb részei és velőtrázó akciójelenetei. Ugyanakkor sok helyütt nagyon vontatott, és indokolatlanul sok vulgáris szót csempésztek bele. Tudom, hogy a való életben is sok ilyet mondanak a hadseregben, meg én személy szerint egyetlen esetben sem tartom indokoltnak, de erre most nagyon nem lett volna szükség. Sokat vesz el az akció hatásaiból, valamint a nyomozós oldalából. Ugye, ahol az M-16-os töltöttségét vizsgálják, ami a fronton történt rajtaütésnek meg a szakaszvezér halálának kulcsfontosságú részleteit rejti magában. Amint láthatjuk, többször is bemutatják, több szemszögből, majd egyre több részletet feltárva, párbeszédekkel együtt. Szokatlan egy mesélési forma, de nagyon hatásos volt. Sőt, olyan drámai tempóban épít - a feszültséggel együtt -, hogy a film lassúbb eleje ellenére a második felére konkrétan magába szívja a nézőt. Engem legalábbis nagyon megfogott. A negyedik csillagot ezért adom, de amúgy is erős négyes. Ez a fajta meghozza a kedvet több ilyenfajta filmhez.
10/8
Nagyon kemény háborús film, vannak emlékezetesebb, tanulságosabb részei és velőtrázó akciójelenetei. Ugyanakkor sok helyütt nagyon vontatott, és indokolatlanul sok vulgáris szót csempésztek bele. Tudom, hogy a való életben is sok ilyet mondanak a hadseregben, meg én személy szerint egyetlen esetben sem tartom indokoltnak, de erre most nagyon nem lett volna szükség. Sokat vesz el az akció hatásaiból, valamint a nyomozós oldalából. Ugye, ahol az M-16-os töltöttségét vizsgálják, ami a fronton történt rajtaütésnek meg a szakaszvezér halálának kulcsfontosságú részleteit rejti magában. Amint láthatjuk, többször is bemutatják, több szemszögből, majd egyre több részletet feltárva, párbeszédekkel együtt. Szokatlan egy mesélési forma, de nagyon hatásos volt. Sőt, olyan drámai tempóban épít - a feszültséggel együtt -, hogy a film lassúbb eleje ellenére a második felére konkrétan magába szívja a nézőt. Engem legalábbis nagyon megfogott. A negyedik csillagot ezért adom, de amúgy is erős négyes. Ez a fajta meghozza a kedvet több ilyenfajta filmhez. 10/8